NB I

Diósgyőrben kötött ki Rudolf Gergely

Elek Ákos után újabb válogatott játékos igazolt a DVTK-hoz.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Franciaországban nevelkedett Rudolf Gergely 23 mérkőzésen kilenc gólt szerzett a magyar válogatottban, kétszeres magyar bajnok, korábban játszott Olaszországban és Görögországban is – áll a DVTK honlapján.

Rudolf Gergely Nyíregyházán született és ott kezdett futballozni. 14 évesen beajánlották a francia Nancy csapatához, ahol az egyik legjobb francia futballakadémián nevelkedhetett. Később öt alkalommal pályára lépett a francia élvonalban is. 2007 nyarán hazatért az akkor háromszoros magyar bajnok DVSC-hez. Debreceni színekben kétszer bajnokságot és kétszer Magyar Kupát nyert, valamint bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Teljesítményével felhívta magára Erwin Koeman szövetségi kapitány figyelmét is, akinél először 2008-ban lett válogatott, s eddig összesen 23 alkalommal lépett pályára, kilenc gólt szerzett. Kipróbálhatta magát az olasz élvonalbeli Genoa és Bari csapataiban, a Serie A-ban gólt lőtt a Juventus, az AS Roma és az AC Milan ellen is. Az előző idényben a görög bajnokságban második helyen végző Panathinaikosz együttesében kölcsönjátékosként nyolc mérkőzésen egy gólt szerzett, majd augusztus végén szerződést bontott Genovában.

Szerda délután a DVTK és Rudolf Gergely hároméves megállapodást kötött egymással. A mértékadónak tartott transfermarkt.de internetes oldal szerint Rudolf Gergely az NB I legértékesebb játékosa!

– Hosszú ideje dolgoztunk Rudolf Gergely Diósgyőrbe igazolásán – nyilatkozta Dudás Hunor, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Nagyon büszkék vagyunk, hogy újabb válogatott játékossal sikerült megerősíteni a DVTK keretét, amely ezzel véglegessé vált. Azt gondolom, hogy erre az évre igen ütőképes csapatot sikerült összehozni Diósgyőrben, talán az elmúlt évtizedek legerősebb csapatát. Most már rajtuk a sor, hogy bizonyítsák ezt a pályán is. Bízom benne, sikerül sok örömet szerezni a szurkolóinknak.

Olvasói sztorik