NB I

A fontos kérdések és válaszok időszaka

Tisza Tibor arra számít, hogy az igazán értékmérő bajnoki meccsek most következnek a DVTK számára.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, E-csoport, 1. forduló
Diósgyőri VTK – Újpest FC 3-2 (1-0)
Diósgyőr, 1400 néző. Játékvezető: Szőts
DVTK: Tajti N. – Vági, Nagy T., Hanek, Jeff Silva – Takács P. (Fernando, 81.), Csirszki – Bacsa (Timkó, 88.), Bogáti, Icsó (Eperjesi, 61.) – Tisza. Edző: Sisa Tibor
Újpest: Horváth T. – Szokol, Kálmán, Rubus, Pollák – Horváth R., Proesmans, Eninful (Erős R., 61.), Kovács D. – Dombai V. (Nagy J., a szünetben), Szabó B. (Toricska, a szünetben). Edző: Víg Péter
Gólszerzők: Tisza (26., 69., 79.), illetve Horváth R. (80., tizenegyesből 90.)
Kiállítva: Bogáti (50.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az emberhátrány sem jelentett akadályt a DVTK-nak a Ligakupa első fordulójában, hiszen a borsodiak Tisza Tibor mesterhármasával 3-2-re legyőzték az Újpest FC gárdáját! Ezek voltak a 27 éves csatár első góljai a jelenlegi szezonban, amely egyébként nem úgy indult, ahogy azt ő maga terveztek, illetve ahogyan a szurkolók tervezték. A bajnokságban egyszer volt kezdő és négyszer lépett pályára csereként, ezért érthető, ha a szerdai jó teljesítménye és eredményessége miatt hatványozottan boldog.

A Rangadó.hu érdeklődésére azt is kifejtette, nem gondolja, hogy egy mérkőzés mindenen változtat, de együttese bajnoki szerepléséről is rendkívül reálisan vélekedett, mondván: az igazán értékmérő meccsek most következnek.

– Van különbség győzelem és győzelem, mesterhármas és mesterhármas között?
– Nyilván a klub és a csapat szempontjából értékesebb, ha bajnokin nyerünk és rúgok gólokat, és a megítélésben is számít, de számomra nem, mert jelenleg nagy szükségem volt erre a mérkőzésre, és ezekre a gólokra ahhoz, hogy formába lendüljek, és építsem magamat. Bízom benne, hogy a továbbiakban folyamatosan képes leszek az ehhez hasonló jó teljesítményre, és következnek majd az újabb lépcsőfokok – magyarázta Tisza Tibor.

– Mikor láthatják ismét a kezdőben Tisza Tibort a diósgyőri szurkolók?
– Voltak szubjektív meg objektív okai is annak, hogy eddig csak egyszer voltam kezdő. Lemaradással küzdöttem, ezért nem voltam képes százszázalékos teljesítményre, hiszen a felkészülés elejét kihagytam egy sérülés miatt. Másrészt idő kellett, hogy a tréner megtalálja a helyemet a csapatban. Én akkor is tudtam, hogy milyen játékos vagyok, ezzel nem volt probléma, és nem gondolom, hogy egy mérkőzés mindenen változtat.

– Eddigi bajnoki meccseik közül a legutóbbi, Győr elleni volt a kakukktojás. Mi történt?
– Ezt nehéz megmondani. A sorsolásunk úgy alakult, hogy a szezon elején elvileg nyerhető mérkőzéseink voltak, amelyeken hoztuk is papírformát. Azonban az igazán értékmérő meccsek most következnek. A Videoton, az MTK és a Debrecen ellen fog majd eldőlni, hogy a mezőny melyik felébe tartozhat a Diósgyőr. Szeretnénk felnőni a feladathoz, és megszorongatni ezeket a csapatokat is. Az elkövetkező másfél hónapban fontos kérdésekre kaphatunk választ.

– Mire számítanak a Ligakupában?
– A prioritásokat nézve nem kellene, hogy sokat számítson, hiszen a bajnokság elsőbbséget élvez, de számunkra a Magyar Kupa és a Ligakupa is fontos. Nagyon sok mindenre jó lehet ez a sorozat, próbálunk minden mérkőzésnek komolyan nekiállni, és győzelemre játszani. Bízom benne, hogy a Debrecen ellen is jól fogunk játszani, és ki tudja, a végén még egy sikeres Ligakupa-szereplés is kisülhet a dologból.

Olvasói sztorik