Hírek

Munkával, de tortával…

Csütörtökön ünnepelte 42. születésnapját Vitelki Zoltán, a Diósgyőr egykori középpályása.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A népszerű Vitya később a felnőtt csapat másodedzőjeként dolgozott Benczés Miklós mellett, jelenleg pedig a klub utánpótlásedzője. Az egykori csapatkapitány a mai napig rendkívül közkedvelt a szurkolók körében is, a Rangadó.hu érdeklődésére reggel 10-kor elmondta, már számos köszöntőüzenetet és hívást kapott az évforduló alkalmából.

A miskolci születésű Vitya a Vác, a Kazincbarcika és a Mezőkövesd csapatán kívül csak a DVTK-ban szerepelt, pályafutása során. Dlusztus Imre, a miskolci klub korábbi ügyvezetője mondta róla: szobrot érdemelne a várostól, az ő hozzáállása, szorgalma és elkötelezettsége példa értékű minden megyei kis srác számára.

– Maradtam a klubnál, az utánpótlással foglalkozom, két csapat mellett dolgozom. Vezetőedző vagyok az U18-nál, a kicsiknél pedig segítek. Az első csapat meccsein kint vagyok, de közvetlen kapcsolatom nincs a felnőtt kerettel – mesélte a Rangadó megkeresésére Vitelki Zoltán.

– De véleménye csak van! Elek Ákos és Rudolf Gergely megszerzése például figyelemre méltó húzás volt…
– Mindkét játékosra igaz, hogy bármelyik NB I-es klub szívesen látta volna őket, külön örülök, hogy hozzánk kerültek. Bízom benne, hogy mentalitásban, hozzáállásban is tudnak lendíteni a csapat játékán. Ne felejtsük el, hogy rajtuk kívül is jó játékosa van a DVTK-nak.

– Milyen a miskolci utánpótlás helyzete?
– Folyamatosan foglalkoztam utánpótlással, akkor is volt csapatom, amikor a felnőtteknél voltam másodedző. Most eljutottunk arra a szintre, hogy minden korosztályos csapatnál két edző dolgozik. Egyre több gyerek van, egyre jobbak a körülmények, de persze lehetnének még jobbak, hiszen az ember telhetetlen. A mi feladatunk az, hogy minél több tehetséget neveljünk, hiszen a klub éreke, hogy minél több saját nevelésű tehetség játsszon a felnőttek között. Sisa Tibor is figyelemmel kíséri az ifjúsági és az NB III-as együttest.

– Milyen ünnepség vagy buli várható a születésnap alkalmából?
– Egyre kisebb bulik vannak, ahogyan korban halad előre az ember. Nagyon jólesik, hogy rengeteg sms-t és hívást kaptam már, és különböző fórumokon is sokan felköszöntöttek. Az ünneplésre szűk családi körben kerül majd sor. Ez a nap is olyan, mint a többi, dolgozunk, de azért ma tortát is fogok enni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik