NB I

Székesfehérváron sem volt gól

A Videoton 0-0-s döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
Videoton FC – Diósgyőri VTK 0-0
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető: Oláh G.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira (Torghelle, 72.) – Renato Neto, Tóth B. (Kovács I., 59.) – Gyurcsó (Walter, 78.), Sándor Gy., Oliveira – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
DVTK: Ribánszki – Vági, Gal, Rakovics (Nagy T., 79.), Gohér – Takács P., Elek Á. (Abdouraman, 77.) – Gosztonyi (Seydi, 61.), Fernando, Bacsa – Tisza T. Edző: Sisa Tibor

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A több ex-fehérvárival (Elek Ákos, Gosztonyi András), de még Rudolf Gergely nélkül felálló Diósgyőr nem játszott alárendelt szerepet a találkozó első félidejében. Kiegyenlített és sok hibával tarkított játék folyt a pályán, de a Videoton birtokolta többet a labdát, ugyanakkor mindkét fél előtt adódott gólszerzési lehetőség. A fehérváriak egy kapufáig jutottak.

A második játékrész nagy részében a diósgyőri térfélen volt a labda, a fehérváriak támadókkal frissítve vezettek rohamokat a vendégkapu felé, de a rendkívül masszívan betömörülő védelemmel szemben nem sok babér termett számukra. A Videoton – köszönhetően a már hat pályán lévő támadónak – számolatlanul futtatta támadásait, és futószalagon termelte a szögleteket, de ezek végén csak Gyurcsó, Nikolics, Torghelle és Oliveira veszélyeztetett egyszer-egyszer. A DVTK hősiesen küzdött a pontszerzésért és a találkozó végén örülhetett is, mert nem esett gól, noha a Videoton közelebb állt a győzelemhez.

– Nem éppen egy gólzáporos forduló ez, ha így megy tovább, lassan át kell váltanunk a futballt pontozásos sportágra – viccelődött a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor. – A Diósgyőr négy-egy-négy-egyes felállással élő falat vont saját kapuja elé, láthatóan fontosnak tartotta a döntetlent, a pontszerzést. Pedig úgy tűnt, támadó felfogásban kezdtek a vendégek, hiszen Bacsa, Tisza, Fernando és Gosztonyi is a pályán volt, de ők komoly védőfeladatot is kaptak, különösen a cserék után. A Videoton az első félidőben lassan játszott, már-már unalomba fulladt a találkozó. Bár két nagy helyzetük is volt, lassú ritmusú, nem túl sok eseménnyel tarkított játék zajlott a pályán.

Az MLSZ Grassroots-menedzsere megjegyezte: a székesfehérváriakra egyébként is jellemző, hogy inkább a második félidőben pörgetik meg a játékot.

– Túl sok lehetősége a Diósgyőrnek sem volt az első felvonásban, a Videoton a vége felé felgyorsított, de nem sikerült gólt rúgnia – folytatta Őze Tibor. – A második félidőben Torghellének és Nikolicsnak is volt egy-egy helyzete az utolsó húsz percben, ahogy a DVTK fáradt. Amiért nem tudta megnyerni a meccset, az szerintem a helyzetkihasználás. Jellemző, hogy a vendégeknek fáradtság miatt kellett cserélniük, hiszen rengeteg energiát emésztett fel a védekezés. Úgy tűnt, hogy felőrlődnek, de remek kapusteljesítménnyel végül ki tudták húzni.

A Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr korábbi vezetőedzője szerint elgondolkodtató, hogy a székesfehérváriak védekezése már profi, de beállt védelem ellen nem elég kreatívak.

– Pedig megvannak a fegyverek erre is: a szélsőjáték és a távoli átlövések – folytatta elemzését szakértőnk. – Kevés átlövést láttunk, jót meg alig, és kevés alkalommal tudtak a védelem mögé kerülni, igazi gólszerzési lehetőségük mindössze háromszor-négyszer adódott. Felvetődött, hogy spórolnak a nemzetközi szereplésre, de ezt azért nem hiszem, mert hallani lehetett a szünetben is a nyilatkozatot, miszerint a Bajnokok Ligájában szeretnének indulni jövőre, ahhoz pedig bajnokságot kell nyerni. Ki kell találniuk valamit a beállt védelem ellen! A Diósgyőr az egyetlen célravezető eszközt választotta, a nagyon zárt védekezést, ezért a támadásokra semmi ereje nem maradt. Ha nagyra törő terveik vannak, bátrabb, aktívabb játékra van szükség bárkinek az otthonában, mert az ilyen meccseket nem mindig sikerül kibekkelni.

Olvasói sztorik