NB I

Mégsem műtötték meg Luquét

A Diósgyőr spanyol csapatkapitánya hazájában sem feküdt kés alá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány hete egyik legjobb játékosát, csapatkapitányát vesztette el ideiglenesen a DVTK. A 34 éves spanyol középpályás, José Luque az ötödik bajnoki forduló után, augusztus végén hazautazott, hogy megműtsék a hasfalsérvét.

Már a tavaszi szezon során is jelentkeztek fájdalmai, amiről a nyáron derült ki, hogy mi okozta. Ekkor műtéti beavatkozást javasoltak neki, de a szezon előtt úgy döntött, inkább játszani szeretne, ameddig az egészségi állapota ezt lehetővé teszi, és szándékai szerint csak télen feküdt volna műtőasztalra.

Három hete azonban mégis hazautazott, azzal a szándékkal, hogy kés alá fekszik Sevillában. De az operáció elmaradt…

– Információim szerint nem operálták meg José Luquét. Úgy értesültem, hogy a sevillai orvosok nem tartották szükségesnek a műtéti beavatkozást, erről a játékos menedzsere tájékoztatta Szentes Lázárt, a DVTK szakmai igazgatóját – mesélte a boon.hu oldalon dr. Forgács Alfréd csapatorvos. – Az itteni vizsgálatok után az orvosok egyértelműen a laparoszkópos sérvműtéti beavatkozást javasolták. A sevillai orvosi vizsgálatokról eddig én még nem kaptam dokumentumokkal, lehet, hogy ezt majd a játékos hozza magával. Hogy mikor, azt nem tudom, de miután a középpályás visszatér, itt újra orvosi vizsgálatokon kellene részt vennie, hogy ismét megválaszolhassuk a kérdést: szükség van-e műtétre vagy sem.

Olvasói sztorik