Hírek

Legalább nem a játékosok buktatták meg…

Lisztes Krisztián szerint mivel Moniz hozta a légiósok többségét, közös kudarcról beszélhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kis túlzással a fél ország azt találgatja, hogy ki lesz a Ferencváros új vezetőedzője. A vezetőség legutóbb azt kommunikálta, hogy minden bizonnyal külföldi trénert hoznak. A klub korábbi válogatott játékosa, a Soroksár jelenlegi futballistája, Lisztes Krisztián a SportKlub televízió Dodzsem című műsorában elmondta: neki több jelöltje is lenne a poszt betöltésére.

– Nemrég azt nyilatkozta, el tudná képzelni a Fradi kispadján Thomas Schaafot, akit nemrég menesztették a Werder Bremen csapatától. Néhány nappal később pedig azt mondta, hogy ifj. Albert Flórián is alkalmas lenne. Akkor most ki legyen?

– Azért említettem őket, mert kértek tőlem egy külföldi nevet, így Thomas Schaafot mondtam. Kértek tőlem egy magyar nevet is, erre mondtam ifj. Albert Flóriánt. Természetesen nem az én szavam fog dönteni, hanem a vezetőségé. Nem vagyok olyan pozícióba, hogy ebben döntsek – mondta Lisztes Krisztián. Nagyon fontos, felelősségteljes döntésről van szó, hiszen nagyon sokan szurkolunk ennek a csapatnak, és nagyon régóta várjuk, hogy a Fradi olyan magasságokban legyen, mint mondjuk az én időmben, vagy akár régebben. Teljesen mindegy, hogy külföldi vagy magyar edzővel, a csapat érdekeit kell nézni, hogy újra nemzetközileg elismert klub legyen a Ferencváros.

– Azzal egyetért, hogy olyan edző kell, aki ős-fradistának mondható? Egy egykori kedvenc, aki minden kockakövét ismeri a környéknek?
– Természetesen ha a kettő egybevág, az nagyon jó dolog. Volt egyébként egy Nyilasi Tiborunk is, akit nagyon szerettünk, szakmailag is letett valamit az asztalra, hiszen bajnokságot nyert a Fradival. Körül kell nézni, hogy van-e jelenleg olyan Fradi-érzelmű ember, aki ezt a feladatot tényleg százszázalékosan el tudná most látni. Valószínűbbnek tartom, hogy hozunk egy olyan embert külföldről, aki esetleg szakmailag felkészültebb azoknál, akik itthon vannak.

– Monizt is fél év után bedarálta a közeg. Mi a garancia arra, hogy bárki idejön külföldről, ő nem lesz ennek a magyaros közegnek az áldozata?
– Úgy gondolom, hogy erre garancia nincsen, de az edzőt és a játékosokat is az eredmények minősítik. Moniz valóban nagyon jó kapcsolatot ápolt a szurkolókkal, ami Fradi-berkeken belül nem hátrány, viszont az eredmények a legfontosabbak. Ha nincs eredmény, akkor az edző fog menni, és nem a játékosok. Nagy kérdés, hogy mi lesz a Moniz által igazolt játékosokkal. Terveznek-e velük a jövőben, vagy visszamennek ők is esetleg Hollandiába. Sok kérdést vet még fel, hogy milyen szerződéseket kötöttek.

– Ha egy öltöző tele vagy holland játékosokkal, és olyanokkal, akiket a holland edző hozott, akkor mit csinál velük egy német vagy spanyol tréner? Nem jelenthet ez problémát?
– Ez egy jó kérdés, valószínűleg nem tanultak meg magyarul ennyi idő alatt, és valószínűleg egy külföldi edző sem fog egyből magyarul beszélni velük, úgyhogy lehet, hogy jó döntés lenne egy holland edzőt hozni. A német és a holland nyelvben azért vannak hasonló dolgok, és szerintem hamar szót értenének. Szerintem Schaaf megtalálná a közös hangot velük, ettől nem félnék. Érdekes kérdés, hogy mi lesz ezzel a sok külföldivel. Legalább nem mondhatjuk azt, hogy a játékosok buktatták meg Monizt, hiszen ő hozta a játékosok túlnyomó részét, ilyen szempontból egy közös kudarcról is beszélhetünk.

Olvasói sztorik