Hírek

Csak gyulladáscsökkentőkkel tud játszani

Keresztszalag-szakadása óta saját bevallása szerint sem tud már minőségi focit produkálni Lisztes Krisztián.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egykori kiváló irányító jelenleg a harmadosztályban szereplő Soroksárt erősíti, de gyakran csak gyulladáscsökkentővel tud pályára lépni. Lisztes Krisztián a SportKlub televízió Dodzsem 52 című műsorában őszintén beszélt a sérüléséről, továbbá a jelenlegi Fradiról is nyíltan elmondta a véleményét.

A mai napig tisztán emlékszik a szerencsétlen pillanatra, amikor a Bundesliga 2003–2004-es szezonjában, az utolsó meccsek egyikén, a Werder Bremen játékosaként keresztszalag-szakadást és porcsérülést szenvedett.

– Amikor hozzám került a labda, eldönthettem, hogy továbbpasszolom, vagy megtolom két ember között, és ez utóbbi történt. Az ellenfél játékosa a vállával meglökött, én pedig rosszul érkeztem a földre, és megtörtént a baj. Nem tudtam már folyamatosan minőségi edzést és focit nyújtani, ami viszont kellett volna ahhoz a szinthez – mondta el a futballista a SportKlub kamerái előtt.

A brémaiakkal Német Kupát és bajnokságot elnyerő Lisztes Krisztián egy év kihagyást követően, 29 évesen tért vissza a pályára, és egy rövid német kitérő után hazajött a Ferencvárosba. A 49-szeres válogatott kiválóságnak azonban a sérülés miatt már nem sikerült megismételnie a korábbi sikereket.

– Sajnos a térdem azóta sem jött rendbe teljesen. A meccsek előtt gyakran szedek gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, de még így is előfordul, hogy a hatvanadik perc után már nem tudok futni, és napokat ki kell hagynom. Ezt egy nagyobb klubnál nem tehetném meg – árulta el Lisztes, aki jelenleg az NB III-ban szereplő Soroksár csapatában játszik.

Emellett gyermekeket edz és játékos-megfigyelőként dolgozik a Fradinál, ahol véleménye szerint elférne egy-két idősebb, magyar játékos is.

– Természetesen megvan a kényszer, hogy a csapat jól szerepeljen a nemzetközi mezőnyben és megfelelő eredményeket produkáljon, de arra is kéne törekedni, hogy minél több honi focista férjen be a zöldek keretébe – szögezte le a ferencvárosi szurkolók egykori kedvence.

Olvasói sztorik