NB II

A játszótéren is bizonyítani akar

Lisztes Krisztián nem akart a Szegeddel konkurens csapathoz igazolni, ezért is választotta a harmadosztályú Soroksárt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn látott napvilágot a hír, miszerint Lisztes Krisztián, aki korábban negyvenkilencszer szerepelt a magyar válogatottban, felbontotta szerződését a másodosztályú Szeged 2011 csapatánál, és mára már az is bizonyossá vált, hogy tavasszal az NB III Alföld-csoportjában szereplő Soroksár együttesét erősíti. A korábban a Bundesligát is megjárt 36 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a klubváltás okairól, a Ferencvárosnál rá váró új munkájáról, terveiről, és futball iránti szeretetéről is.

– Azért távozik Szegedről, mert a családjához akar közel lenni, de miért éppen az NB III-as Soroksárhoz igazol? Nem lett volna lehetősége magasabb osztályban játszani?
– Lett volna rá lehetőség, de úgy gondoltam, hogy a Szegeddel szemben nem biztos, hogy korrekt lett volna egy konkurens csapatot erősíteni – kezdte Lisztes Krisztián. – Nagyon jó viszonyt alakítottam ki az ottaniakkal, hamar be is fogadtak, rendkívül jó társaság jött össze. A Soroksár pedig a Fradi fiókcsapata, játékos-megfigyelőként is tevékenykedni fogok, gondolván az aktív játék utáni életemre, így a kettő könnyen összeegyeztethető lesz.

– Pontosan mi is lesz ez a munkakör?
– Ez még egy nagyon képlékeny dolog, most fog beindulni. A lényeg az, hogy ifj. Albert Flóriánnal a Ferencváros számára fogunk olyan magyar és külföldi játékosokat keresni országhatáron belül és kívül egyaránt, akik megfelelőek lehetnek a csapat számára. Ez külföldön már egy bevált forma, Brémában például én is láthattam, miként működik ez a dolog. A pontos részleteket még nem beszéltük meg, de nagyjából ez lesz a lényege. Járni fogjuk az akadémiákat, igyekszünk feltérképezni a fiatal tehetségeket.

– Az edzősködés nem szerepel a céljai között?
– Jelenleg is folyamatban az edzői licencek megszerzése. Azok, akik legalább harminc válogatottságot tudhatnak maguk mögött, hamarabb meg is kapják ezt. Szeretem a gyerekeket, idővel majd szeretnék dolgozni akár az utánpótlásban, a legfontosabb, hogy olyan munkát végezzek, ami a futballhoz kötődik.

– Egy Bundesligát is megjárt, sokszoros válogatott futballistát mi motivál arra, hogy a magyar harmadosztályban játsszon?
– Úgy gondolom, hogy aki versenyző típus és szeret focizni, az a játszótéren is bizonyítani akar, és nem szeret kikapni. Én pedig, ha már a nevemet adom ehhez, akkor szeretném odatenni magam. Biztos, hogy az ellenfelek is jobban odafigyelnek majd rám, ami azért valahol megtisztelő is számomra.

Lisztessel a nagyobb célokért

Megkerestük Szűcs Mihályt, a Soroksár szakmai igazgatóját is, aki annak idején az FTC-ben csapattársa volt Lisztesnek, és azóta is baráti viszonyt ápolnak.

– Miután Krisztián felbontotta a szerződését Szegeden, lehetőség nyílt rá, hogy megállapodjon velünk – magyarázta Szűcs Mihály, a Rangadó.hu szakértője. – Nagy örömmel fogadtuk, szakmailag és emberileg is csak jókat tudok róla mondani. Egyelőre fél évre állapodtunk meg, de bízom benne, hogy nyáron sikerül majd meghosszabbítani az ittlétét, hiszen hosszabb távon is számolunk majd vele. A klubnak vannak nagyszabású tervei, az ő érkezése ékes bizonyítéka lehet annak, hogy nem csak a levegőbe beszélünk. A tavaszi szezonra az elsődleges célkitűzés mindenesetre az lesz, hogy az NB III-ban maradjunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik