NB II

Lisztes és Jovánczai is Szegeden!

Két rutinos futballistával erősített az NB II-es Szeged 2011 csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aláírta a szerződését a csongrádiakhoz a Ferencváros 49-szeres válogatott középpályása, Lisztes Krisztián, valamint az elmúlt szezonban a REAC-nál szereplő csatár, Jovánczai Zoltán – áll a szegediek honlapján.

Lisztes a július közepén kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálint vezetőedzővel, hogy mely területen segítheti legjobban a csapatot.

A VfB Stuttgart, a Werder Bremen, a Borussia Mönchengladbach és a Hansa Rostock színeiben több mint kétszáz Bundesliga-mérkőzésen pályára lépő Lisztes Krisztián hétfőn ünnepelte 36. születésnapját. A tapasztalt irányító évekig rendkívül népszerű labdarúgónak számított a Ferencvárosnál, de például a német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Joachim Löw ugyancsak kedvelte és elismerte a magyar játékos képességeit. A Werderrel 2003-ban bajnok lett. Itthon a Paks, a REAC és a Vasas után újra nevelőegyesületéhez, az FTC-hez került, innen igazolt Szegedre, egykori csapattársa, Adem Kapic sportigazgató invitálására.

– Mivel nagyon szeretek futballozni, nem kizárt, hogy játszom még egy szezont, ám erről mindenképpen szeretnék egyeztetni Tóth Bálint vezetőedzővel. Ami biztos, hosszabb távon állapodtam meg a Szeged 2011 csapatával, vagyis komolyak a szándékaim a szerepvállalást illetően. Remélem, tudok segíteni a szegedi futballnak a céljai elérésében – nyilatkozta Lisztes.

A 27 éves Jovánczai Zoltán a Kaposvár, a Ferencváros, a Vasas, a Pápa és a REAC együttesében is megfordult. Az ugyancsak jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező center egy plusz egy évre kötelezte el magát Szegeden.

A Szeged július 16-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre, természetesen már az új játékosokkal kiegészülve.

Olvasói sztorik