Blogger Tipp

„Ott játszom, ahová sodor az élet!”

Jovánczai Zoltán a REAC színeiben lenne ismét élvonalbeli játékos.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 4. forduló
Restart-Ceglédi VSE – REAC 3-1 (0-0)
Cegléd, 500 néző. Játékvezető: Veizer
Cegléd: Miski – Robson (Ladiszlai, 90.), Kurucsai, Buzás, Vincze Z. – Kenderes (Busa, 74.), Nagy L., Odrobéna, Farkas I. (Markó, 78.) – Balog M., Koncz. Edző: Ványi Zsolt
REAC: Szentpéteri – Kovács B., Kornis, Menyhért, Kiss K. – Menyhárt (Gulyás M., 71.), Sós, Böőr, Kiss T. (Cseri G., 57.) – Jovánczai, Szabó Zs. (Nyerges, 76.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Koncz (tizenegyesből, 79.), Kurucsai (89.), Markó (92.), illetve Menyhárt (62.)
Kiállítva: Odrobéna (35.), illetve Böőr (67.), Jovánczai (69.), Kovács B. (82.)

Négy forduló után két győzelemmel és két vereséggel a tabella hatodik helyén áll a REAC az NB II Keleti-csoportjában. A legutóbbi fordulóban meglehetősen érdekes körülmények között vesztettek a fővárosiak a Cegléd otthonában, hiszen négyszer villant a piros lap, és egy tizenegyes is volt. A rákospalotaiak részéről Jovánczai Zoltán is a kiállítás sorsára jutott. A 26 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha a sérülések, és az ilyen mérkőzések elkerülnék az együttest, akkor reálisan a legjobb négy között végezhetnének.

– Négy kiállítás egy meccsen, ez egyáltalán nem szokványos! Mi történt?
– Olyan meccs volt, mint a többi, semmivel sem volt durvább, csak a megszokotthoz képest más felfogásban vezette a bíró. Mindenért sárgát adott! Aki mondjuk nem találta el a labdát, késett egy ütemet, máris lapot kapott. Tőlünk mindenkit két sárgával állított ki, a ceglédiektől rögtön pirossal, de az mondjuk egy durva szabálytalanság is volt – mesélte a Rangadónak Jovánczai Zoltán.

– Ameddig egyenlő létszámban voltak, felvették a versenyt a hazaiakkal?
– Vezettünk, aztán emberelőnybe kerültünk, de sajnos ezután állították ki Böőr Zolit, majd engem, és ekkor már kettő-egy volt a Cegléd javára, végül Kovács Balázs is pirosat kapott. Kettős emberhátrányban pedig nehéz védekezni. Nagy helyzetek egyik oldalon sem voltak, mi rúgtunk egy szép gólt, amivel érzésem szerint kihúzhattuk volna a végéig, sőt vezethettünk egy-két kontratámadás is. Nagyon sajnálunk, mert nyerhető meccs volt.

– A következő találkozót ki kell hagyniuk. Mennyire bő a keret, megoldható az eltiltottak minőségi pótlása?
– Hétvégén a Vecsés jön hozzánk. Jó összeállításban fogunk játszani, és aki most bekerül a csapatba, az bizonyítani akar, és mindent megtesz a sikerért. Feltétlenül bízom a győzelemben.

– Szentpéteri Viktor és Böőr Zoltán leigazolásával tovább erősödött a REAC. Reálisan nézve hol a helye a csapatnak a Keleti-csoportban?
– Egyik napról a másikra nem lehet bajnokcsapatot csinálni, de nagyon bízom benne, hogy a mezőny első felében végzünk. Elnézve a többi csapat játékerejét és céljait, reálisan szerintem az első négyben végezhetünk, ha a sérülések és az ilyen kiállítások elkerülnek bennünket.

– Hogy érzi magát a másodosztályban?
– Kell egy fél év, amíg az ember hozzászokik, mert elég nagy különbség van az élvonal és az NB II között. Játszom, és számítanak rám, nekem ennyi elég, jól érzem magam a REAC-nál. Ott játszom, ahová sodor az élet. A sérülésem miatt számomra egy hosszú időszak kimaradt, így nagyon kellett, hogy újra játszhassak. Természetesen szeretnék a közeljövőben ismét az NB I-ben futballozni, leginkább a REAC-cal!
https://www.youtube.com/watch?v=BTlpsnTlVvM

Jovánczai Zoltán
1984-ben született Kaposváron. Rákóczi színeiben kezdte pályafutását. Első élvonalbeli szezonja után átigazolta a Ferencváros, amelyben első idényében huszonhét meccsen tizenegy gólt szerzett. A góllövőlistán holtversenyben a hatodik helyen végzett, csapata ugyancsak hatodik lett az NB I-ben, de kizárták a másodosztályba.
A következő szezonban egy sérülés miatt csak ősszel játszhatott az immár NB II-es Ferencvárosban. Nyolcszor lépett pályára, három gólt lőtt. A 2007–2008-as bajnokság őszi időszakában még mindig nem játszhatott sérülése miatt, de a tavaszi felkészülést már társaival együtt kezdte meg az FTC-nél. Az átigazolási időszakban a Vasas szerződtette, amelyben azonban mindössze három meccset játszott, s fél év után visszatért a nevelőegyesületéhez, a Kaposvárhoz. 2010 januárjában közös megegyezéssel szerződést bontott, s Pápára költözött. Idén február óta a REAC játékosa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik