NB II

A szerencsét is maguk mellé állítanák

Lisztes Krisztián és Lóczi István megpróbálja a maximumot kihozni a Szegedből a hátralévő meccseken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, hétfőn menesztették a hetek óta nyeretlen Szeged 2011 vezetőedzőjét, Tóth Bálintot. Az NB II Keleti-csoportjában szereplő gárda jelenleg két sikerrel, négy döntetlennel és négy vereséggel a tabella 14. helyén áll, s a Magyar Kupából is kiesett. A sorozatban hat nyeretlen mérkőzés után a korábbi pályaedző Lóczi István, és a csapatkapitány Lisztes Krisztián vette át az együttes irányítását, egyelőre megbízottként. A korábbi válogatott középpályást a Rangadó.hu arról kérdezte, mi vezethetett az edzőváltáshoz, vajon mi lehet a gyenge szereplés oka?

– Nagyon összetett kérdés az, hogy mi a baj, amire nehéz válaszolnom – kezdte Lisztes Krisztián, aki idén nyáron igazolt a csongrádiakhoz. – Természetesen mi, játékosok is hibásak vagyunk, hogy nem jöttek úgy az eredmények, ahogy terveztük. Most ezt a szituációt kell megoldanunk. Sajnos edzőváltás történt, ami a játékosok kritikája is. Úgy gondolom, sokkal jobb csapatunk van annál, minthogy a tizennegyedik helyen tanyázzunk. A pozitívum, hogy kilenc pontra vagyunk az első helyezettől, tehát még semmi nincs veszve. Most talán olyan öt mérkőzés áll előttünk, amelyeken van esélyünk, hogy kijöjjünk a gödörből. Azon dolgozunk Lóczi Istvánnal, hogy kicsit felrázzuk a csapatot, és ezt az öt fordulót pozitívan lehozzuk, és akkor úgy tudnánk nekiállni a téli felkészülésnek, hogy azért ott vagyunk a középmezőnyben. Szeretnénk felzárkózni a többi csapathoz, hiszen nagyon együtt van a tabella.

– Mint megbízott edző, miben látja a kiutat? Milyen dolgokon kell változtatni, hogy eredményesebb legyen a csapat?
– Igazából Pista bácsival most azon vagyunk, hogy kihozzuk a maximumot a gárdából. Butaság lenne belemerülni abba, hogy mi volt rossz vagy esetleg jó eddig. Adott a feladat, ebből próbáljuk most kihozni a legtöbbet, dolgozunk tovább, és előretekintünk. Nem tudok konkrét dolgokat mondani. Összességében, csapatként kell jobban funkcionálnunk, és eredményesebbnek lennünk. Egyszerűen hangzik, de tudjuk, hogy a fociban néha befelé, máskor kifelé pattan a labda. Próbáljuk a szerencsét is magunk mellé állítani. Rengeteget számít a munka, hajtanunk kell a pályán. Voltak mérkőzések, amelyek jól sikerültek, volt azonban, hogy nem jött ki a lépés. Nagyon remélem, hogy az utolsó öt találkozónk azok közé fog tartozni, amelyeken majd jól szerepelünk.

– Várható új edző érkezése az ősszel, vagy a hátralévő öt fordulóban Önök oldják meg ezt a pozíciót?
– Semmit nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Minket kért fel egyelőre az elnök úr, Pista bácsi lett a vezetőedző, én pedig ugye csapatkapitány voltam, és megkért engem is, hogy segítsem a munkáját. Természetesen vállaltam, és próbálom a legjobbamat nyújtani ebben a szerepkörben is.

– Vannak edzői ambíciói a jövőre nézve?
– Igen, mindenképpen! Ha jól tudom, novemberbe induln A- és B-licences edzőképzés, amit válogatott játékosként egyben le lehet tenni. Szeretnék ezen elindulni, és megszerezni a papírokat, aztán meglátjuk, hogy mit hoz az élet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik