NB II

Nem kétpólusú csapat

Jovánczai Zoltán szerint nem kell Lisztes Krisztiánra és rá kihegyezni a Szeged 2011 sikerét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szeged 2011 hazai pályán 3-2-re nyert a Honvéd-MFA ellen az NB II Keleti-csoportjának első fordulójában. A csongrádiak nagy elánnal estek neki a fővárosiaknak, de az első félidő közepéig kellett várni az első hazai találatra, amelyet a csapatkapitány, Lisztes Krisztián szerzett. A kispestiek már ezt megelőzően is két nagyon veszélyes kontrával nyomatékosította, hogy ők sem csak gurigázni jöttek, s az egyébként jól szervezett védelmük általában megakasztotta a hazai rohamokat, majd a félidő hajrájára már akciókat is tudtak szervezni. Egy szögletüket követően aztán Nagy Mihály Krisztián védhetetlen gólt fejelt (1-1).

A fordulás után a hazaiak úgy kezdtek, mint az első félidőben, sőt a szünetben becserélt másik új igazolás, Jovánczai Zoltán révén negyedóra múltán újra a Szeged vezetett, miután a csatár egy remek beívelést fejelt a vendégkapuba. Támadásban maradt a Szeged, amely a 78. percben növelte előnyét: Lisztes végigcselezte magát a Honvéd védelmén, majd a kapuba gurított. A válasz sem késett sokat egy sorfalon megpattanó szabadrúgás jóvoltából, azonban a végjátékban nem tudott érvényesülni a vendégek mindent egy lapra feltevő rohamtaktikája, s maradt a 3-2-es szegedi győzelem – tudósít a szegedma.hu.

A két rutinos újonc, Lisztes és Jovánczai tehát rögtön góllal mutatkozott be szegedi színekben. Közülük talán utóbbinak volt nehezebb dolga, hiszen a közelmúltban makacs bokasérülés miatt hosszabb időt ki kellett hagynia a felkészülés kellős közepén. A Kaposvár és a Ferencváros korábbi csatára, a 27 éves Jovánczai Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, a tavalyi sikertelen REAC-os időszakkal szinte egyáltalán nem foglalkozik, hiszen teljesen más közegbe, más szemléletű csapatba került.

– Pályára lépett az idénynyitón, ebből következik, hogy már a múlté a bokasérülése?
– A múlt héten még éreztem, nem tudtam teljes intenzitással edzeni, de remélem, már tényleg a múlté, hiszen összességében két-három hetet kihagytam, és csak egy hete edzek ismét – mesélte a Rangadó megkeresésére Jovánczai Zoltán. – Próbálom a lemaradásomat pótolni, ha a következő hetekben egy kicsit többet edzek, bízom benne, hogy utolérem magam. Fontos volt a jó rajt, mindenki odatette magát, hiszen szeretett volna nyerni. Örülnék, ha a továbbiakban is jönnének a győzelmek, és a lendület vinne minket.

– Az ellenfél edzője azt mondta a meccs után: Lisztes, Jovánczai – Magyar Futball Akadémia 3-2.
– Ez jóleső, de túlzásnak érzem. Krisztián szerepe egyértelmű, ő egy nagy múlttal rendelkező, és napjainkban is nagyon jó játékos, aki jó állapotban van. Egyébként csapatként működünk jól, nem kell két emberre kihegyezni. Remélem, tudunk segíteni, de biztosan lesznek olyan meccsek, amikor a fiatalok lendületére lesz szükség. Remélem, ez a két fontos dolog kiegészíti egymást a csapaton belül.

– A kieséssel végződő előző szezon után ráférne önre a sikerélmény…
– A REAC-os időszakkal szinte egyáltalán nem foglalkozom már, lezártam azt a dolgot. Teljesen más közegbe, más szemléletű csapatba kerültem. A legjobb öt közé kerülést tervezzük, az osztályozóban nem is gondolkozunk. Szerintem meglehet, reális esélyünk van rá. Ismerem a mezőnyt, több riválisunk erősödött, de a mi csapatunkat is erősnek tartom, szeretnénk minél előrébb végezni.

NB II, Keleti-csoport, 1. forduló

Szeged 2011 – Budapest Honvéd-MFA 3-2 (1-1)
Szeged, 1500 néző. Játékvezető: Botló
Szeged: Belecan – Kéri, B. Kapic (Laczkó, 71.), Toca, Farkas Z., Borbély B., Ulvicki, Lisztes, Kis R., Rézműves (Jovánczai, a szünetben), Gomez (Geiger, 61.). Edző: Tóth Bálint
Honvéd-MFA: Vereckei – Moga, Remes, Gengeliczki, Kovács G. (Varga M., 77.), Czár (Kosztics, 55.), Lengyel, Futó, Csontos (Nagy G., 68.), Nagy M., Vólent. Edző: Pári Sándor
Gólszerzők: Lisztes (28., 78.), Jovánczai (58.), illetve Nagy M. (41.), Varga M. (81.)

Olvasói sztorik