NB II

Nem lesz egyszerű móka

Tóth Bálint vezetőedző szerint keményen kell dolgozniuk egész évben ahhoz, hogy a végén nevetni tudjanak.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Javában zajlik a felkészülés az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szeged 2011 csapatánál az augusztus 18-i rajtra. A csongrádiak nemrég tértek vissza az egyhetes gyulai edzőtáborból, azonban a szakvezetés dolgát a sérülések és a próbajátékosok állapota is nehezíti. Tóth Bálint vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, hogy a zavaró körülmények ellenére igyekeznek sikeresen felkészülni a bajnokságra, ahol nagy konkurenciaharc várható az első helyekért.

– Milyen állapotban vannak a sérült játékosok? Mikorra várható, hogy bekapcsolódnak a munkába?
– Jovánczai Zoltán sérülése a legkomolyabb, ő a bokájával bajlódik és két-három hét pihenő mindenképpen vár rá – részletezte a Rangadó megkeresésére Tóth Bálint. – További három játékos már különmunkát végez. Farkas Zoltán és Radnai György a szerdai, Ferencváros kettő elleni edzőmeccsen fél órára akár pályára is kerülhet. Lisztes Krisztián pedig a hétvégén játszhat, őt a mai találkozón még pihentetem.

– Több próbajátékostól is elköszönt a klub, mivel teljesítményük nem volt megfelelő. Tervezik, hogy újabb labdarúgókat hívnak tesztelésre?
– Nem szívesen. A legtöbb próbajátékos úgy érkezik hozzánk, hogy szupertehetségnek van kikiáltva, aztán kiderül, hogy fizikálisan és technikailag sem üti meg azt a szintet, amit elvárnánk. A minap mondtam is az öltözőben, hogy nem felhozó klub vagyunk, hanem egy másodosztályú profi futballklub. Persze, ez nem újkeletű probléma, és nem csak a mi együttesünknél van így, de mindenesetre bosszantó.

– Elégedett a felkészülés alatt eddig elvégzett munkával?
– A keret kialakítása és a sérülések is hátráltatják a munkánkat, ráadásul a különböző orvosi vizsgálatok is sok időt elvettek, de ezt nagyon fontosnak tartjuk Szegeden. Még van bő két hetünk, igyekszünk kellően felpörögni a bajnoki rajtra.

– A mezőny ismeretében mik a célkitűzések? Kik lehetnek a fő esélyesek a feljutásra?
– Nem lesz egyszerű móka, ahhoz, hogy a végén nevetni tudjunk, keményen kell dolgoznunk egész évben. Véleményem szerint nagyon erős a mezőny, minimum nyolc csapat eséllyel pályázhat az első öt hely valamelyikére. Azt most még lehetetlen megjósolni, hogy melyik az a gárda, amelyik bajnok és egyben feljutó lesz.

Olvasói sztorik