nb2
NB II

Gólgazdag rajt az NB II-ben

A Vasas pontokat bukott, a Sopron kiütötte a Baját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki Nyíregyháza Spartacus – Ferencváros II (1-0) mérkőzés után szombaton gólokban gazdag mérkőzésekkel folytatódott az NB II első fordulója.

A Nyugati-csoportban magabiztosan kezdett a tavaszi ezüstérmes, ám a nyáron lényegesen meggyengülő Kozármisleny SE, amely hazai pályán négy góllal győzte le a BKV Előre csapatát. A tartalékcsapatok találkozóján a Haladás II ellen a 92. percben mentett pontot a Kaposvár II. Ajkán is osztoztak a pontokon, hiszen a Tatabánya gólnélküli döntetlent ért el a bakonyiak otthonában. Az újonc Csákvár megyei rangadóval kezdte a szezont a Puskás Akadémia ellen. A bemutatkozás nem sikerült jól Bognár György vezetőedzőnek, hiszen a felcsútiak 4-2-re nyertek. A nyáron megerősített Sopron a Baja otthonába látogatott, és 6-1-es sikerrel gyűjtötte be a három pontot. A bajnoki címre pályázó Gyirmótnak az utolsó percekben sikerült kiharcolnia a győzelmet hazai pályáján a Szigetszentmiklós ellen.

Keleten az Orosháza két góllal győzte le az újpesti tartalékot. Nem volt könnyű dolga a Honvéd fiataljai ellen a Szegednek, de az újdonsült csapatkapitány, Lisztes Krisztián duplájának köszönhetően végül otthon tartotta a három pontot. Kazincbarcikán hátrányból fordított a Dunakanyar-Vác, ugyanez a bravúr viszont nem sikerült a Vasasnak a Fáy utcában, az NB I-ből kieső gárda csak döntetlent ért el az NB III-ból feljutó Putnok ellen. A Szolnok elleni rangadón fontos győzelmet aratott Véber György együttese, a Mezőkövesd. Ezen a találkozón Hamar Ádám duplázott a vendégeknél. A napot egy tízgólos találkozó zárta: a Békéscsaba vízilabdás eredménnyel győzte le a Ceglédet.

NB II, 1. forduló

Nyugati-csoport

Kozármisleny SE – BKV Előre SC 4-0

Szombathelyi Haladás II – Kaposvári Rákóczi II 1-1

FC Ajka – Duna FC Tatabánya 0-0

Aqvital-Publo Csákvári TK – Puskás Akadémia FC 2-4

Bajai LSE-Kalo-Méh – SVSE-GYSEV-Goldschmidt 1-6

Gyirmót FC Győr – Szigetszentmiklósi TK-Erima 2-1

Vasárnap játsszák

Győri ETO FC II – Zalaegerszegi TE FC, 17:30

MVM Paks II – Veszprém FC, 17:30

Keleti-csoport

Orosháza FC – Újpest FC B 3-1

Szeged 2011 – Budapest Honvéd-MFA 3-2

Kazincbarcikai BSC – Dunakanyar-Vác 1-3

Vasas SC – Putnok VSE 1-1

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd-Zsóry 1-2

Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE – Restart-Ceglédi VSE 6-4

Pénteken játszották

Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC II 1-0 (0-0)

Vasárnap játsszák

Balmazújváros FC – DVSC-DEAC, 17:30

Olvasói sztorik