NB II

Hatan elég nehéz…

Egyelőre szűk kerettel várja az NB II-es rajtot nyugaton a tavalyi ezüstérmes Kozármisleny.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétvégén indul az új NB II-es szezon. A második vonalban idén rendeznek utoljára kétcsoportos bajnokságot, a következő szezontól ugyanis egyetlen csoportba sűrítik a mezőnyt. Emiatt ebben az évben csak az élcsapatok érezhetik biztonságban magukat, hiszen csak az első öt hely (melyek közül az első természetesen NB I-es szereplést érhet) jelent majd biztos bennmaradást.

Az előző szezonban a Nyugati-csoport második helyén a Kozármisleny SE végzett, méghozzá az NB I-be feljutó, Magyar Kupában ezüstérmet szerző MTK mögött. Márton Gábor vezetőedző tanítványai ezzel az eredménnyel idén is biztonságban érezhetnék magukat, nem fenyegetné a kiesés réme a csapatot. Azonban, ha a távozók és érkezők listáját összevetjük a kis baranyai együttesnél, támadhatnak kétségeink az idei jó szereplést illetően.

– Nem mondom, hogy jól sikerült a felkészülés – kezdte a bajnoki rajt előtti értékelést a Rangadó.hu megkeresésére Márton Gábor vezetőedző. – Sokszor küzdöttünk létszámhiánnyal, voltak napok, mikor hat játékosnak vezényeltem edzéseket. A sérülteket, eligazoló játékosokat sokszor ifistákkal, próbajátékosokkal kellett pótolnunk a felkészülési mérkőzéseken, így gyakorlatilag sok edzőmeccsen nem is a bajnokságra készülő Kozármisleny SE lépett pályára.

– Ezeken a mérkőzéseken mit sikerült leszűrni a csapat felkészültségéről?
– Nem mondhatnám, hogy sikerült felmérni a csapatot. A legtöbb tapasztalatot a Veszprém elleni Magyar Kupa-mérkőzésünkről gyűjtöttem, itt állt össze először az őszi szezonra készülő alapcsapat.

– Mik a tapasztalatai erről a találkozóról?
– Sajnálom a kiesésünket, főként azért, mert egy olyan NB II-es ellenfelet múltunk felül a játék szinte minden elemében, amely sok pozitív kritikát kapott az elmúlt hetekben az erősítései, játékereje kapcsán. Jobbak voltunk, de nem volt szerencsénk, illetve nem is mindig értettem egyet egyes játékvezetői ítéletekkel ezen a találkozón. Ezt azonban már lezártuk, készülünk a bajnoki rajtra. A mutatott játékunk bizakodásra adhat okot, erre a játékra a bajnokság során is alapozhatunk.

– Ez a bizakodás milyen elvárásokkal, célkitűzésekkel párosul?
– Ez eléggé összetett kérdés. Az természetes részemről, részünkről, hogy minden meccsre úgy megyünk ki, hogy megnyerjük azt. Az egy másik kérdés, hogy ezt egy olyan csapatnál nehéz kivitelezni, amelynek jelenleg tizennégy mezőnyjátékosa van. Panaszkodni nem szeretnék, nem is fogok. Azzal a kerettel teszünk meg mindent a sikerekért, amit az átigazolási időszak végére kialakítunk.

– Vagyis várhatóak még erősítések? Esetleg a korábban beharangozott PMFC-vel történő szoros együttműködésből?
– Mindenképpen szeretnénk még igazolni, ilyen szűk kerettel nagyon nehéz tisztességesen szerepelni egy profi bajnokságban. Rutinosabb játékosokban gondolkodunk, a hiányposztokat szeretnénk feltölteni még az átigazolási időszakban. Azt, hogy a Péccsel való együttműködésünknek lesz-e látszatja a felnőtt csapatnál is, nem tudom megmondani. Egyelőre ez csak az utánpótlásban érezhető, ott nagyobb a játékosmozgás. Hozzánk egyelőre csak Városi Viktor érkezett a PMFC-től, aki egy ügyes, fiatal támadó, de mint mondtam, a keretünket még bővítenünk kell ahhoz, hogy idén is bennmaradást érő helyen végezzünk a bajnokságban.

Olvasói sztorik