NB II

Tóth Bálintot mindenhonnan kirúgták

A Szeged NB II-es csapatától és a gyulai Grosics-akadémiáról is elküldték!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szeged 2011-nél betöltött vezetőedzői munkája mellett a Grosics-akadémián végzett szakmai igazgatói megbízatását is megszüntették Tóth Bálintnak, aki úgy érzi, Adem Kapiccsal számos dologban nem értettek egyet az elmúlt időszakban – írja a szegedma.hu.

A Szeged NB II-es csapatának hétfő reggeli edzését megelőzően a klubvezetés felbontotta érvényben lévő szerződését Tóth Bálint vezetőedzővel, aki ennek kapcsán szerda kora délután tartott sajtótájékoztatót.

– Még most is alig térek magamhoz a hétfői események után, amikor a hírekkel ellentétben nem közös megegyezéssel bontottunk szerződést – mesélte a 62 éves szakember. – Hétfőn Adem Kapics behívatott és közölte, az eredménytelenség miatt, valamint azért, mert túl sok dologba beleütöm az orrom, távoznom kell. Mindezt azok után, hogy tavasszal nyolc meccs során szabadkezet kaptam, amikor elvállaltam a Szeged 2011 vezetését. Senki nem akart jönni, magam sem szívesen, mert a Grosics-akadémián végzett munkámat félbe kellett hagynom.

A trénernek tehát a klubnál felbontott szerződése mellett a gyulai akadémiai munkája is megszűnt, ott nyolc hónapot dolgozott.

– Amikor idekerültem, remek kapcsolatban voltunk Adem Kapiccsal, sokan ma sem értik, mitől romlott ez meg – közölte a tréner, aki szerint a sportigazgató már a tavalyi edzőváltáskor sem fogadta meg számos tanácsát. Mint elmondta, a tavaszi nyolc meccs után elvileg visszament volna a gyulai akadémiára, azonban senki nem vállalta volna a szakmai stábból a csapat vezetését. – Nem történtek meg nyáron azok a dolgok, amiket kértem. Adem Kapics nagy hatással van a püspök úrra, s úgy érzem, az akadémiai munkámat sem tudnám folytatni most már, vele együttműködve. Emődi Sándorral tárgyaltam másfél órát, neki köszönhető, hogy végül közös megegyezéssel bonthattuk fel a szerződést, köszönettel tartozom neki ezért. A bennmaradásunkkor megmentettem Kapicsot attól, hogy őt menesszék, most azonban mennem kell.

Tóth Bálint felhívta a figyelmet, hogy olyan pillanatban menesztették, amikor kilenc pont különbség van a dobogó teteje és a 14. helyen álló Szeged között, és két nagyon fontos hazai meccs következik. Ez ismét egy olyan hiba, ami kvázi a szegedi foci sírját ássa…

Olvasói sztorik