NB II

A meccseken mutat példát

Lisztes Krisztián a Ferencváros II ellen is előrefelé gondolkodna a csongrádiak csapatkapitányaként.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Szegedi slágertéma napjainkban: Lisztes Krisztián a Fradi ellen! Hogyne, hiszen a csongrádiak csapatkapitánya nemrégiben még nevelőegyesületét, az FTC-t erősítette, az előző szezon végén azonban nem hosszabbították meg a szerződést. Így került az NB II Keleti-csoportjában szereplő Szeged 2011 együtteséhez, ahol szinte azonnal csapatkapitánnyá választották a társak. Négy forduló után két győzelem és két döntetlen a mérleg, az ötödik körben, szombaton pedig nem más, mint a Ferencváros tartalék látogat a szegediekhez.

Nem ez lesz az első eset, hogy Lisztes szembekerül az FTC-vel. 2008-ban, a REAC játékosaként még nem találkoztak, 2009 augusztusában azonban igen, a Paks éppen az ő góljával játszott 1-1-es döntetlent az Üllői úton! 2010 márciusában az FTC győzött 2-1-re Pakson, és néhány hónappal később, júliusban ismét az Üllői úton mérkőztek a csapatok, ezen a találkozón is pályára lépett Lisztes, ahogyan 2011 áprilisában is, amikor akkori együttese, a Vasas 1-0-ra győzött a Fradi otthonában. Ezután következett a legutóbbi ferencvárosi időszaka, de immár a Szegedet erősíti, amelynek színeiben eddig mind a négy bajnokit végigjátszotta, a Honvéd-MFA ellen kétszer, a Putnok VSE ellen egyszer volt eredményes.

A 36 éves irányító a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, elismerés és jóleső érzés számára a kapitányi tisztség, de ettől még ugyanúgy készül a mérkőzésekre, mint korábban.

– Milyen érzés volt először a Ferencváros ellen?
– Furcsa volt a Fradi ellen játszani, de legalább láttam a dolgok másik oldalát, hogyan készülnek a csapatok a Fradi ellen?! A legtöbb helyen ez az év legkiemeltebb mérkőzése, amire nem kell senkit motiválni. Természetesen furcsa volt az Üllői úton játszani, de most számunkra hazai pályán lesz a meccs, másrészt a Fradi kettő ellen, ami azért kicsit más. Csak nem az igazi Fradi, idézőjelben! A Ferencváros érkezése egyébként érződik Szegeden is, a szurkolók is fokozottabban készülnek, és természetesen a játékosok is sokkal jobban fel fognak pörögni.

– Mennyiben más a feladata Szegeden rangidősként, csapatkapitányként, mint öt, tíz vagy tizenöt évvel korábban, bármely más együttesben?
– Semmi különleges. Attól függetlenül, hogy a társak megválasztottak csapatkapitánynak, ami persze elismerés és jóleső érzés, ugyanúgy készülök én is a mérkőzésekre. Az öltözőbeli életünk nem változott, a Fradiban is az volt a feladatom az előző szezonban, hogy segítsem a fiatalokat. Egyébként azt gondolom, hogy az ember ne az edzéseken, hanem a mérkőzéseken mutasson példát! Úgy érzem, semmilyen szinten nem változtam.

– Tóth Bálint vezetőedző félig-meddig talán viccesen azt mondta: otthon győzelem, idegenben döntetlen, és meglesz a bajnoki cím! Egyetért ezzel?
– Ez tényleg csak vicc volt, mert a hárompontos rendszerben nem egészen így van. Idegenben is nyerni kell ahhoz, hogy az első helyek egyikét elcsípjük. Hazai pályán mindenki ellen győzelmi reményekkel futhatunk ki a pályára, olyan edzőnk van, aki támadófocit kér a csapattól. Előrefelé játszunk minden meccsen, nagyon ritka, hogy bunkerbe vissza fogunk állni. Előrefelé gondolkodunk.

– A játékkal és az eredményességgel eddig elégedett?
– Mindkét döntetlenünk egy kicsit csalódás. Vácott három-egyre vezettünk, és Cegléden is mi voltunk a jobb csapat. Ettől függetlenül nincs okunk panaszra, hiszen ott vagyunk a tabella elején. Javulnunk kell több helyen, de pozitívak az eddigi benyomásaim, egyre jobban összerázódik a csapat, és remélem, ez állandósulni fog.

Olvasói sztorik