NB II

Még mindig a középpontban

Lisztes Krisztián szerint mindent elmond, hogy tavasszal a Soroksárral a nyolcadik helyről bajnokok lettek az NB III-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Télen családi okok miatt igazolt az NB II-es Szegedből az NB III Alföld-csoportjában szereplő Soroksár csapatához Lisztes Krisztián. A korábbi válogatott középpályás hathatós segítéségével új csapata bajnok lett, és osztályozót játszhat a másodosztályba kerülésért a Cegléddel, az első mérkőzésen azonban 3-0-ra alulmaradt hazai pályán. A Bundesligát is megjárt 36 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, gyorsan beilleszkedett a Soroksár együttesébe, a tavaszi szereplésük pedig önmagáért beszél.

– Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon jól éreztem magamat a Soroksár csapatában – kezdte Lisztes Krisztián. – Nekem nagyon fontos szempont volt, hogy viszonylag közel van a családomhoz, ezért is jöttem el Szegedről. A nyolcadik helyről megnyertük a bajnokságot, ami szerintem nagyon szép teljesítmény. Picit keserű érzés, hogy egy bajnoknak osztályozót kell játszania egy NB II-es középcsapattal az átszervezés miatt. Elég hosszú volt a szezon, csúszások is közbejöttek, gyakran műfüvön kellett készülnünk, az elmaradt mérkőzések miatt szerda-szombat ritmusban is játszottunk. Várom már a pihenést, de persze a szombati visszavágóig még gőzerővel készülünk. Utána viszont jól fog esni egy kis szabadság.

– Miben különbözik leginkább az NB III az első-, vagy a másodosztálytól?
– Természetesen minél lejjebb megyünk az osztályok között, az egyéni képességekben azért megfigyelhető a különbség, de szerencsére kellemesen csalódtam, pláne a csapattársaimban, akik között bőven akad olyan, aki technikailag és taktikailag is képzett tudású labdarúgó. Akik velem együtt jöttek, Márkus Tibor és Lannert Bence például nagyon nagy erősségei a csapatnak, és előtte is volt egy gerinc, amely az új érkezőkkel kiegészülve nagyon jó együttest alkot. Gyorsan befogadtak, jöttek az eredmények is, két döntetlent játszottunk, a többi meccset megnyertük. Ami picit nehézség, hogy vannak olyan pályák, amelyek kritikán aluliak. Nehéz játszani, nagy a sérülésveszély, az én térdem is jobban elfárad ilyenkor, ennek nem örülök, de ez van. A játékvezetők is nagyobb hibaszázalékkal fújnak, de ezekre lehetett számítani alsóbb osztályban.

– Húzóembere volt a Soroksárnak? Elégedett a saját teljesítményével?
– Magamat nem nagyon szeretem értékelni. Megnyertük a bajnokságot és ez mindent elmond. Voltak jobb meccsek és kevésbé jobbak is. Általában odaraktak mellém és Márkus Tibi mellém egy embert, úgyhogy a figyelem középpontjában álltunk, de legalább a társaknak nagyobb területük nyílt. Összességében elégedett lehetek.

– Mi volt az oka a Cegléd elleni háromgólos vereségnek az osztályozó első mérkőzésén?
– Egy jó csapattal játszottunk, amely egy más ritmusú bajnokságban szerepelt az egész szezonban. Két pontrúgásos gólt kaptunk, amire azt szokták mondani, hogy elkerülhető. Az első tíz perc végére sajnos már kétgólos hátrányba kerültünk. Picit belealudtunk a mérkőzésbe, onnantól kezdve pedig felborult a taktikánk, amire építettünk. Egy NB III-as csapat mentálisan nehezebben dolgozza fel a gyors hátrányt. Készülünk a visszavágóra, aztán meglátjuk ez mire lesz elég.

– Ősztől is Soroksáron játszik?
– Én szeretném ott folytatni jövőre is!

A soroksári mérkőzés további képei ide kattintva megtekinthetők!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik