Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megsérült a PSG védője, veszélyben az Eb-je

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Lucas Hernandez sérülése az Eb-részvételbe kerülhet
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Lucas Hernandez sérülése az Eb-részvételbe kerülhet

A Dortmund elleni BL-elődöntő első mérkőzésén a német vezető gól megszerzésének pillanatában, egy szerencsétlen mozdulat következtében térdsérülést szenvedett a Paris Saint-Germain balhátvédje, Lucas Hernandez.

A francia hátvéd a L’Équipe értesülései szerint biztosan kihagyni kényszerül a jövő heti párizsi visszavágót, de a sportnapilap információi alapján az Eb-szereplése is kérdésessé vált. Hernandez térde még órákkal a meccs után is be voltak dagadva, de a sérülés súlyosságát csak a csütörtöki MRI-vizsgálat után tudják majd megállapítani.

Mindenesetre mind a játékos, mind pedig a francia szövetség részéről arra számítanak, hogy Hernandez nem lehet ott a németországi kontinenstornán.

Hernandezzel egyébként nem először fordulna elő, hogy sérülés következtében ki kell hagynia egy nagy tornát. A 2022-es katari világbajnokságra bár elutazott a végül a döntőig menetelő francia csapattal, de pályára lépni csak az első, Ausztrália elleni csoportmeccsen tudott, ahol az ausztrálok vezető góljánál elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében.

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps május 16-án fogja kijelölni az Európa-bajnokságra utazó keretét.

Kapcsolódó
Tanári támadásból verte a PSG-t, előnyben a Dortmund a BL-elődöntőben
A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén. A találkozó egyetlen gólját Niclas Füllkrug szerezte az első félidőben, a franciák csak kapufákig jutottak.
Olvasói sztorik