Élő Nemzetközi foci

Tanári támadásból verte a PSG-t, előnyben a Dortmund a BL-elődöntőben

Odd Andersen / AFP
Odd Andersen / AFP
A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén. A találkozó egyetlen gólját Niclas Füllkrug szerezte az első félidőben, a franciák csak kapufákig jutottak.

Az első félidő első felében a PSG két lövéssel próbálkozott, mind a két alkalommal Dembélé vette célba korábbi csapata kapuját, de egyszer sem talált. A túloldalon már volt egy komolyabb lehetőség, de Sabitzer próbálkozását védte Donnarumma. Amikor úgy tűnt, hogy kissé leül a mérkőzés, akkor

a 36. percben Schlotterbeck saját térfeléről adott tanári passzt a remek ütemben kilépő Füllkrugnak, a csatár igazított egyet a labdán, majd a rövid alsó sarokba lőtt (ITT lehet megnézni a gólt).

A szünetig volt még egy gólszerzési lehetősége a remekül játszó Dortmundnak, de Sabitzer közeli lövését védte a PSG olasz kapusa.

A második félidőnek nagyon nekikezdett a PSG, amely az 52. percben egy támadáson belül kétszer is eltalálta a kapufa belső felét, de a labda Mbappé, majd Hakimi lövése után is kifelé pattant. Nem sokkal később Ruiz került ziccerbe, de csúnyán a kapu mellé fejelt.

Túlélte a kezdeti megpróbáltatásokat a Dortmund, olyannyira, hogy Füllkrug előtt sorakoztak a lehetőségek, a legnagyobbnál kapásból fölé lőtt a 60. percben. És még a hajrára is maradtak lehetőségek mind a két oldalon, a PSG-nek azonban egyenlítenie nem sikerült, míg a Dortmundnak tovább növelnie az előnyét, de így is 1-0-ról várhatja a jövő keddi, párizsi visszavágót a német csapat.

A Sofascore-nál Jadon Sancho volt a meccs legjobbja.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés

Borussia Dortmund (német) – PSG (francia) 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson (Wolf, 87.), Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi (Reus, 83.), Brandt (Nmecha, 87.), Sacnho – Füllkrug (Moukoko, 91.)

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, L. Hernández (Beraldo, 42.), N. Mendes – Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz – Dembélé, Mbappé, Barcola (Kolo Muani, 66.)

Gólszerző: Füllkrug (36.)

Sárga lap: Maatsen (19.), Schlotterbeck (74.) illetve Ruiz (53.)

Piros lap: –

Tanári támadásból sokkolta a Dortmund a PSG-t

A Borussia Dortmund hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén. A találkozó egyetlen gólját Niclas Füllkrug szerezte az első félidőben, a franciák csak kapufákig jutottak.

Ruiz hagyott ki egy újabb ziccert

Ezúttal is sikerült a dortmundi védők közé beívelné a labdát, Ruiz pedig ismét üresen érkezett, de megint csak nem sikerült eltalálnia a kaput, ezúttal fölé szállt a próbálkozása. Fogta is a fejét.

Be van oltva a PSG gólszerzés ellen?

A védők közötti folyosóba berobbanó Hakimi tökéletes ütemű labdát kapott, az alapvonalig ment vele, majd visszapasszotl a második ütemben érkező Dembélé elé, aki viszont a léc fölé lőtt, pedig ez egy újabb nagy lehetőség volt.

Újabb helyzet a PSG előtt

Mbappé pöcizte át a labdát két dortmundi védő között, Dembélé üresen kapta meg így a tizenhatoson belül, és bár nem volt a legjobb a lövése, Kobelnek így is bravúrral kellett védenie.

Egy pici lökés, mire elég...

Füllkurgot keresték egy beadással, a csatár oda is ért, de épphogy egy kicsit löktek rajta, amitől az egyensúlyát vesztette a levegőben, így képtelen volt kapu felé terelni a labdát. Hiába a felháborodott reklamálás hazai oldalon, Taylor nem fújt a sípjába.

Hatalmas dortmundi lehetőség

Nem panaszkodhatunk a második félidőt látva! Füllkrugot talált meg a jobbról középre tett labda, kapásból lőhetett, de a kapu fölé tüzelt. Ziccer volt.

Mi maradt ki ismét?

Marquinhos váratlanul középre ívelte a labdát, bealudtak a dortmundi védők, de Ruiz csúnyán a kapu mellé fejelt. Több volt ebben.

Jadon Sancho nagyot játszik

Hét sikeres csele is volt az első félidőben, ez öttel több, mint bárki másnak a mezőnyben!

Volt egy kényszerű csere

Hernández térde bicsaklott meg, többször is ápolni kellett, végül még a szünet előtt le kellett cserélni, Beraldo váltotta.

Majdnem 2-0!

Megint Füllkrugra jött volna ki a dortmundi támadás, a csatár azonban nem tudott kapura fordulni, a lepattanó labdát Sabitzer lőtte el kapásból, de Donnarumma leért.

Egyelőre nem szakítjuk le a karfákat

Kicsit visszább vettek a tempón a csapatok, látszik, hogy egyelőre nem akarnak felelsleges kockázatot vállalni. Mindössze a negyedik próbálkozást jegyezhettük fel az imént, de a labda elakadt a blokkon Brandt lövését követően.

Egy kis vér

Hernández kapott egy könyököst Sabitzertől, elterült a földön, de nem kapott tizenegyest. Vérzett kicsit a szája pedig, úgyhogy egy zsebkendővel a szájában tért vissza a pályára.

Na, ez viszont már helyzet volt!

Sabitzer kapott egy elsőre hosszúnak tűnő kiugratást a jobb oldalon, de aztán utolérte a labdát, kapura fordult, majd éles szögből lőtt, a kimozduló Donnarumma vetődött a próbálkozás útjába.

Megvolt az első kapura lövés

Vagyis, kísérlet, ráadásul mellé is ment. Dembélé vette célba korábbi csapata kapuját olyan 20 méterről, de jócskán célt tévesztett. De azért jegyezzük fel.

Taylor máris főszerepben

Ugyanis a dortmundiak építgették a támadás, de Brandt a az angol játékvezető sarkát találta el a labdával, aki így nem tehetett mást, a szabályok szerint a sípjába fújt, a drukkerek pedig hangos fütyülésbe kezdtek. Természetesen a hazaiak jöhettek a labdaejtés után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik