Hírek

Alacsonyabb osztályba sorolnák a Fradit

A Simon Wiesenthal Központ pontokat vonna le, és az NB II-be sorolná a zöld-fehéreket a Csatáry molinó miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megfosztaná pontjaitól, és alacsonyabb osztályba sorolná a Ferencváros labdarúgócsapatát a Simon Wiesenthal Központ. A szurkolói csoportok továbbra sem tartják háborús bűnösnek Csatáry Lászlót, így nem értik a büntetést – írja az mno.hu.

A lap emlékezetet, hogy az eset után az MLSZ 800 ezer forintra büntette a Fradit, a Simon Wiesenthal Központ pedig az európai szövetséghez fordult. Shimon Samuels, a szervezet külkapcsolati igazgatója a Hírt TV Stopper című műsorának argentin példát hozott fel.

– Az argentin szövetség igen keményen lépett fel a Chacarita Juniorssal szemben, amiért szurkolóinak rasszista megnyilvánulásaik voltak bolíviaiakkal, paraguayiakkal és zsidókkal szemben. Büntetésül megfosztották a csapatot az addig megszerzett pontjaiktól, a klubot pedig több osztállyal lejjebb sorolták. Úgy gondoljuk, ez precedens lehet, és az UEFA-nak is élnie kellene ezzel az eszközzel – jelentette ki Shimon Samuels.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Samuels állítja, az sem lehet enyhítő körülmény, hogy a klub aktív szereplője a kirekesztés elleni kampányoknak, amiért nemrégen a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki a Ferencvárost.

– A Ferencvárosnak Fair Play-díjat adni olyan, mintha Piroska díjat adna a farkasnak. Nonszensz – mondta a külkapcsolati igazgató.

Orosz Pál, a labdarúgócsapat vezérigazgatója nem így látja. Azt mondja: egyetlen magyar klub sem tett annyit a kirekesztés ellen az utóbbi időben, mint a Ferencváros.

Olvasói sztorik