Hírek

Felháborító a Fradi-szurkolók transzparense

„A sport szeretete határozza meg a focit, és ne a balhé.” A Mazsihisz a szövetség fegyelmi eljárásának eredményét várja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége felháborítónak tartja a szombati Ferencváros–MTK meccsen a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített transzparenst, és várja a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatának eredményét.

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a szombati bajnoki találkozón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja „In Memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki. Az MLSZ vasárnap azt közölte, hogy a fegyelmi bizottsága foglalkozik a televíziós közvetítésben is látható esettel.

A közleményben azt írták: több mint gyalázat, hogy ez az eset is megtörténhetett. Úgy fogalmaztak: nem véletlen, hogy a szurkolók egy része molinóval tiszteleg a kassai gettó volt parancsnokának, azonban nem fogadják el természetesnek, hogy ez a focival jár. Várják az MLSZ fegyelmi vizsgálatának az eredményét, és a megoldást is, hogy a sport szeretete határozza meg a focit, és ne a balhé.

Az esetet közleményben ítélte el a Raoul Wallenberg Egyesület, a Demokratikus Koalíció és az MSZP is, Kubatov Gábor klubelnöktől – aki egyúttal fideszes országgyűlési képviselő és pártigazgató – azt követelve, hogy határolódjon el a lelátón történtektől.

A Raoul Wallenberg Egyesület felháborodással figyeli, hogy folyamatosan antiszemita, rasszista kilengések tapasztalhatók az FTC mérkőzésein és utána.

Az egyesület szerint a mai napig feltáratlan a korábbi soros elnökét egy mérkőzésen ért inzultus, és azóta is a mostanihoz hasonló direkt és indirekt antiszemita provokációk figyelhetők meg, látható intézkedések nélkül. „Ez azért is elfogadhatatlan, mivel a Fidesz pártigazgatójának – aki az FTC elnöke – érdemben kellene kezelnie az ügyeket a kiemelt kormányzati felelősség miatt is. És az MLSZ-nek is” – olvasható az egyesület közleményében.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége azt javasolja, hogy ne kaphasson semmilyen támogatást közpénzből – a folyamatban levőt pedig függesszék fel – az az egyesület, amelyik nem tesz érdemi intézkedést a mérkőzésein történő antiszemita megnyilvánulások ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik