NB I

Nem forgott veszélyben a Fradi sikere

A Ferencváros 2-0-ra győzött az MTK elleni örökrangadón a Puskás-stadionban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 4. forduló
Ferencvárosi TC – MTK 2-0 (1-0)
Puskás-stadion, 7500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
FTC: Jova – Gyömbér, Besics, Adams, Jovanovics – Csukics (Bönig, a szünetben), Józsi – Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 87.) – Tuijp (Valpoort, 54.). Edző: Ricardo Moniz
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Poór, Pölöskei Zs., Ladányi, Kanta J. – Vass P. (Pál A., 62.), Bese. Edző: Garami József
Gólszerzők: Józsi (tizenegyesből 24.), Holman (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ferencvárosiak közül kidőlt Hidvégi Sándor, akinek a héten eltört a talpcsontja. Hiányzott még a sérült Leonardo és Somália is. A vendégek Csiki Norbert, Hegedüs Lajos, Horváth Zsolt és Varga Szabolcs játékát voltak kénytelenek nélkülözni, ugyancsak sérülés miatt.

A hetedik perc hozta az első helyzetet: Holman Dávid lőtt bő húsz méterről, de Groppioni bravúrral védett. Három perccel később Böde Dániel volt nagy helyzetben, de a vendégkapus ismét hárítani tudott. Szinte csak a Fradinál volt a labda, de az MTK eleinte jól védekezett. Amikor némileg kinyílt a ferencvárosi védelem, a kék-fehérek bátran támadtak, de a Fradi hamar visszavette az irányítást.

A 23. percben Nagy Tibor fölöslegesen felrúgta a tizenhatoson belül a cselező Holman Dávidot, ezért jogosan járt a tizenegyes az FTC-nek, amit Józsi György magabiztosan értékesített (1-0). A gól után is letámadtak a zöld-fehérek: Gyömbér Gábor labdájával Böde 14 méterről csak centikkel tévesztette el a kapu bal felső sarkát. Az MTK-nak is voltak lehetőségei, de a szünetig Ladányi és Bese sem járt sikerrel.

Az újrakezdést követően azonnal támadásba lendült a Fradi: Böde lövését bravúrral védte Groppioni, de az 51. percben már Jova Leventének kellett hárítania Vukmir helyzeténél. Az 56. percben Bönig beadását a rosszul kimozduló kapus mellett Holman fejelte a hálóba (2-0). Az újabb találat után is letámadott az FTC, és ebben a periódusban bizonytalannak tűnt az MTK hátsó alakzata. Amikor a vendégek átlendültek a holtponton, némileg beszorult saját térfelére a Fradi, bár ez nyilván tudatos volt.

A hajrában fokozta a tempót támadásban az MTK, több helyzete is volt, de egyiket sem tudta értékesíteni. A 88. percben a frissen beállt Ionescu majdnem góllal mutatkozott be, de végül maradt a teljesen megérdemelt 2-0-s ferencvárosi siker.

– Ennél jobb meccsre számítottam örökrangadó gyanánt. Majdnem koppintva volt a két félidő. Az első felvonásban a Fradi kezdett jobban, és gólt is szerzett, amelyet az MTK felesleges szabálytalansága előzött meg – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Ezután a Ferencváros némileg kiengedett, az MTK viszont magára talált, és hozta a számomra rendkívül szimpatikus, rövidpasszos játékát, de ebből nem tudott úgy helyzeteket kialakítani, ahogy elvárható lett volna. A második félidőben sem érzetem különösebb átütőerőt az MTK játékában. A Fradi célja az előny megtartása volt, és ez végül sikerült is. Voltak szép megoldások, amellyel a kék-fehérek az FTC védelme mögé tudtak kerülni néhányszor, de a végső jó megoldások a nem megfelelő helyzetkihasználás miatt hiányoztak. A várakozástól elmaradt a mai meccs, de csak az örökrangadó fogalmához, és mindenkori színvonalához képest.

Olvasói sztorik