NB I

Várszegi nyíltan visszavette az MTK-t

Bár a pletykák szerint az elmúlt években is ő volt a csapat igazi tulajdonosa, hiába tagadta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pletykák szerint az elmúlt években is Várszegi Gábor volt az MTK focicsapatának igazi tulajdonosa, most formálisan is visszavette a futballcéget. Tavaly is vele tárgyaltak németek a klub megvételéről – írja a HVG-re hivatkozva a cink.hu.

Ezt a bejegyzést tette ki nemrég a Facebookra az MTK Budapest:

„Hétszázmillió forinttal, 749 millió forintra emeli az MTK első osztályú futballcsapatát működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt. alaptőkéjét a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Zurich Investments Inc. és a Fotex Ingatlanfejlesztő és Karbantartó Kft. A Várszegi Gáborhoz köthető cégeknek a futballtársaság összesen 640 millió forinttal tartozik, az alaptőke-emeléssel ezt tőkésítik, illetve a Zurich Investments 60 millió forint készpénzzel is beszáll a cégbe. A tranzakcióval a tőkeemelés előtt 91,8 százalékban tulajdonos ügyvezető, Domonyai László tulajdoni hányada 6,4 százalékra, a szintén Várszegihez köthető, Panamában bejegyzett Blackburn International Inc., Tamási Zsolt, illetve az MTK Hungária FC tulajdoni hányada jelképesre zsugorodott, a többségi tulajdonos a 435 millió forintos követelése fejében részvényessé váló Fotex-cég lett. A 16 csapatos első osztályból a Budapest Honvédot működtető futballcégen kívül csak az MTK Budapest Zrt. volt nyereséges – pénzügyi tevékenysége révén.”

Nyílt titok volt, hogy akkor is Várszegi volt a főnök, amikor formálisan különböző MTK-alkalmazottak kezében volt a részvények többsége. A Cink tudomása szerint a később a Vasast megszerző német befektető más magyar csapatok után is érdeklődött, és tavaly Várszegivel is leültek tárgyalni az MTK megvételéről.

Az Angyalföldön történeteket látva egy dolog biztos: nagyon jól járt az MTK, hogy megúszta Michael Budzinski rémuralmát…

Olvasói sztorik