NB I

Vizsgálat a Fradi-szurkolók miatt

Az MLSZ hivatalos közleményben reagált a szombati FTC–MTK mérkőzésen látható transzparensre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2-0-s ferencvárosi győzelemmel véget ért FTC–MTK örökrangadó kapcsán a szurkolók egy csoportja futballstadionokba nem való kiírást jelenített meg a lelátón – írja az MLSZ hivatalos honlapja.

A Fradi-szurkolók egy csoportja a nemrég elhunyt, Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra emlékezett egy „In memoriam Csatáry László” feliratú transzparenssel.

„A szombati találkozón és bármely más hazai rendezésű futballmeccsen történt esetleges incidensek vizsgálatára az MLSZ fegyelmi testülete hivatott, ám a televízióban is látható „In Memoriam Csatáry László” kiírás kapcsán az MLSZ már most leszögezi: futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye. A klubokkal való közös felelősségünk, hogy a labdarúgás kizárólag a sportteljesítményről, két ellenfél tiszteleten alapuló küzdelméről szóljon. A stadionok lelátói nem lehetnek „felületei” a szurkolástól idegen megnyilatkozásoknak, a futballhoz nem kapcsolódó állásfoglalásoknak.” – áll az MLSZ közleményében.

Olvasói sztorik