NB I

Reagáltak a Fradi-szurkolók

Felháborítónak tartják az MLSZ büntetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közleményben reagáltak ferencvárosi szurkolói csoportok a csapatot sújtó MLSZ-büntetésre. Mint ismert, a zöld-fehér szimpatizánsok egy csoportja az MTK elleni örökrangadón egy „In memoriam Csatáry László” feliratú transzparenssel emlékezett a nemrég elhunyt, háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra. Emiatt a klubot 800 000 forintra büntette a szövetség.

Az ulloi129.hu oldalon közzétett közleményt változtatás nélkül közöljük.

Háromoldalú megbeszélésre került volna sor 2013. augusztus 23-án, pénteken a Ferencváros szurkolói csoportjai, a Ferencvárosi Torna Club vezetői és a Magyar Labdarúgó Szövetség között. Ezt a találkozót Kubatov Gábor, az FTC elnöke egy órával a megbeszélt időpont előtt lemondta. Az egyeztetés helyett az MLSZ sokadszorra sújtotta pénzbüntetéssel az FTC-t, Kubatov Gábor pedig egy fenyegető hangvételű videóüzenetet tett közzé.

Felháborít minket, hogy klubunkat, a Ferencvárosi Torna Clubot megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetség egy részvétet kifejező felirat miatt. Ugyanakkor megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy büntetést szabtak ki rasszista megnyilvánulásokra hivatkozva, miközben ilyen nem volt tapasztalható az ominózus, FTC-MTK mérkőzésen.

Elszomorít minket, hogy Kubatov Gábor sokadszorra nem védi meg a Clubot és szurkolóit, nem áll ki az MLSZ szisztematikus, kizárólag a Ferencvárost és szurkolóit sújtó boszorkányüldözésével szemben. Ehelyett, ahogy korábban is, most is asszisztál a büntetéshez, szurkoló- és labdarúgás-ellenes rendelkezéseket vezet be, szembefordul a Ferencváros és táborának évszázados hagyományaival és – a magyar történelem legsötétebb korszakait idézően – immár nyilvánosan fenyegeti a Ferencváros szurkolóit.

A Fradi-szurkolók közleményének folytatása ide kattintva elolvasható!

Olvasói sztorik