NB I

Enyhe büntetést kapott a Fradi

A szövetség csak pénzbüntetés szankcionálta a ferencvárosi szurkolók felháborító transzparensét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 22-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A Haladás–Debrecen mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató rigmusok kiabálása, tárgy bedobása és rasszista megnyilvánulás) miatt a Haladást 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A mérkőzésen a nézőtérről tárgyakat dobtak a játéktérre, illetve többször, kórusban mások megbotránkoztatására alkalmas rigmusokat hallattak a lelátóról. A 85. percben három alkalommal felhangzott a „mocskos zsidók” antiszemita megnyilvánulás, ami elfogadhatatlan a közönség részéről. A döntéskor a bizottság mérlegelte, hogy a hazai klub mind a rendezői hiányosságok, mind a bekiabálások kapcsán intézkedett, ezért nem a legsúlyosabb büntetést (az UEFA által ilyenkor ajánlott szektor- vagy stadionbezárást), hanem a pénzbüntetés szankcióját alkalmazta, ám a Haladás mérkőzéseire látogatóknak a soron következő mérkőzéseken nagy felelősségük van a csapatukat esetleg sújtó szigorúbb büntetések megelőzése kapcsán.

A Ferencváros–MTK mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és a hazai szurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató feliratú transzparens kihelyezése, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulás) miatt az FTC-t, mint visszaesőt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A rendezői hiányosságok (fáklyahasználat) mellett megbotránkoztató, tömeges bekiabálások hangzottak el a lelátóról, és ami ennél is súlyosabb: sportrendezvényre nem való, mások méltóságát sértő kiírás (In Memoriam Csatáry László) került ki az egyik szektorban, mintegy tíz másodpercen keresztül. Az MLSZ ismételten hangsúlyozza: a futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye.

A klubokkal való közös felelősségünk, hogy a labdarúgás kizárólag a sportteljesítményről, két ellenfél tiszteleten alapuló küzdelméről szóljon. A stadionok lelátói nem lehetnek „felületei” a szurkolástól idegen megnyilatkozásoknak, a futballhoz nem kapcsolódó állásfoglalásoknak. A fegyelmi bizottság a döntés meghozatalakor mérlegelte, hogy a Ferencváros vezetése a nyilvánosság előtt határolódott el a sporttól és a szurkolástól idegen provokációtól, és lépéseket tett a drapériát kihelyezők azonosítására – írja a szövetség honlapja.

A Mocsári Tamás László játékvezető ellen – az MLSZ előzetes engedélye nélkül lejátszott barátságos nemzetközi mérkőzésen történt közreműködése miatt – elrendelt fegyelmi eljárást megszüntették.

Korhut Mihály (DVSC) 2, Lázár Pál (DVSC) 1, Halmosi Péter (Haladás) 1, Éger László (Paks) 2, William Rocha Alves (Diósgyőr) 1 és Dibusz Dénes (Pécs) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Miroslav Grumics (Pécs) és Eke Uzoma (Pécs) korábbi 2-2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Haaz Ferenc technikai vezető (FTC) írásbeli figyelmeztetésben részesült.

NB II

Dombai András (Tatabánya) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Babos Barnabás (Balatonfüred) 2, Denis Brkics (Budaörs) 1, Szöllőskei Péter (Veszprém) 1, Szentgyörgyi Ákos (Baja) 1 és Halgas Tibor (RKSK) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Szabó László sportszakember (Ebes) írásbeli megrovásban részesült.

Magyar Kupa

Tárgyalás megtartása után Almási László (Tatabánya) korábbi eltiltását 3 soron következő MK országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

Olvasói sztorik