NB I

A Fradi-játékost 4 hónapra elmeszelték

Alekszandar Alempijevics meglökte a játékvezetőt, majd sértő, trágár megjegyzést tett rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Jarmo Ahjupera (Újpest) 1, Lubos Kamenar (Győr) 2, Guzmics Richárd (Haladás ) 1, Zoran Kosztics (Diósgyőr) 1, Ivan Lovrics (Honvéd) 1, Mohl Dávid (PMFC) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Alekszandar Alempijevics (FTC) minden sporttevékenységtől 2013. augusztus 6-tól kezdődően 4 hónapra szóló eltiltást kapott. A Ferencváros védője a Videoton elleni bajnokin gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt. A piros lapot követően, a pálya elhagyása közben sértő, trágár megjegyzést tett a játékvezetőre. Az MLSZ a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett sportszakemberek esetében – áll a szövetség honlapján.

A Ferencváros–Videoton mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és a hazai szurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt az FTC-t a soron következő két hazai NB I-es mérkőzésén az előírt rendezői létszám húsz-húsz fővel történő felemelésére, és ezen mérkőzéseken szövetségi ellenőr fogadására kötelezte, a vendégszurkolók megbotránkoztató viselkedése miatt a Videotont a soron következő idegenbeli NB I-es mérkőzésén szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezte.

A rendezői hiányosságok mellett pirotechnikai eszközök használata is megvalósult a lelátón, és mindkét csapatnál megbotránkoztató rigmusok is elhangzottak a mérkőzés alatt, de a rendező klub – többek között a hangosbemondó használatával – felszólította a szurkolókat a futballmeccsen elvárt viselkedési normák betartására.

A Paks–Pécs mérkőzésen történt rendezési hiányosságok miatt a Paksot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendégszurkolók pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató viselkedése miatt a Pécset 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az MTK-t a szabályzatban előírt kötelezettség megszegéséért (NB III-as bajnokságból nevezés elfogadása után történt visszalépés) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik