NB I

„Politikai provokáció történt”

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége közleményt adott ki, amelyben elítéli a szurkolói transzparenst.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mai napon a Ferencvárosi Torna Club elnöksége az FTC–MTK bajnoki mérkőzésen tapasztalt nézőtéri megnyilvánulás miatt rendkívüli elnökségi ülést tartott.

Az elnökség sajnálatát fejezi ki mindazok felé, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül behozott kiírás.

Megítélésünk szerint az ominózus mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársunkat.

Kijelentjük, hogy a történtek mélyen ellentételesek klubunk „Erkölcs, Erő, Egyetértés” hármas jelszavával, hiszen a Ferencváros minden időben együtt érzett az üldözöttekkel.

Az elnökség azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben és kinyilvánította, hogy az FTC minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a Magyar Labdarúgó Szövetséget a provokációban résztvevők beazonosítása érdekében, hisz ezért indítottunk elsőként és egyedüliként a magyar sportklubok közül kampányt a kirekesztés ellen. Küzdelmünket azóta sem adtuk fel, törekvéseinket az idei évben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjjal tüntette ki. Emellett a Fradi fontos részt vállalt az MLSZ által indított hasonló kezdeményezésben is, amelyet népszerűsített minden rendelkezésre álló felületén.

Az FTC elnöksége utasítja a labdarúgó szakosztály vezetőit, hogy a szurkolói kártya rendszert, melyet eddig egyedül a Fradi épített ki a magyar futball klubok közül, fejlessze tovább, hogy a jövőben minden hasonló provokációban résztvevő személyt a lehető leghamarabb be lehessen azonosítani a pályákon.

Hitünk szerint a sport egyik fő célja, hogy örömöt és sikerélményt nyújtson az embereknek, példaképeket állítson eléjük és nem adhat teret a kirekesztésnek és a megbélyegzésnek, amelyek nem csak az FTC, hanem az egyetemes magyar sport számára is rendkívül károsak.

A közleményt a klub elnökségi tagjai írták alá, köztük Kubatov Gábor, az FTC elnöke is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik