NB I

Az FTC Baráti Kör is megszólalt

Álláspontjuk szerint nem Fradi-szurkolók műve volt a transzparens az MTK elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület mélyen elítéli azt, ami a Ferencváros–MTK mérkőzésen a lelátón történt, ennyiben egyetért az FTC elnökségének nyilatkozatával és az MLSZ fegyelmi bizottságának határozatával, ugyanakkor visszautasítja azokat a megnyilvánulásokat, amelyek szerint a demonstráció a Fradi-szurkolók műve lett volna.

A két szervezet az MTI-hez péntek este eljuttatott közös közleményében azt írta: minden igazi Fradi-szurkoló tudja és tudomásul veszi, hogy az MLSZ szabályzata szerint bármilyen nézőtéri atrocitásért szeretett klubjukat, a Ferencvárost büntetik meg.

Közölték: egyetértenek azzal, hogy az FTC elnöksége vizsgálatot indított, mert csak így derülhet ki: nem Fradi-szurkolók voltak – ha azok voltak, már nem azok –, legfeljebb a mérkőzés nézői, akiket nem szabad összemosni az előbbiekkel.

A történteket sajnáljuk, de a kollektív bűnösség bélyegét a tisztességes fradisták nevében visszautasítjuk – írta a két szervezet a közleményben.

A múlt szombati labdarúgó-mérkőzésen szurkolók egy csoportja „In memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki a lelátón.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága 800 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki az FTC-re. Az esetet elítélte a Magyar Antifasiszta Liga, a Demokratikus Koalíció, a Raoul Wallenberg Egyesület, az MSZP és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége szerdai közleményében elnézést kért a történtekért. Azt írták, a mérkőzésen politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a Ferencvárosi Torna Club 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársukat. Az FTC elnöksége a labdarúgó-szakosztály vezetőit arra utasította, fejlesszék tovább a szurkolói kártyák rendszerét, hogy a jövőben minden hasonló provokációban részt vevő személyt a lehető leghamarabb azonosítani lehessen a pályákon.

Szigorodó rendszabályok

A Ferencvárosnál úgy határoztak, hogy minden transzparenst, koreográfiát és zászlót, ami feliratot, motívumot, grafikát, jelképet tartalmaz, engedélyeztetni kell a klubnál. Az előzetesen beérkezett kérelmekről az FTC az illetékes hatóságokkal egyeztetve dönt. Amennyiben valaki egy nem engedélyeztetett zászlót, vagy transzparenst kíván bevinni a stadion területére, azokat a biztonsági szolgálat a mérkőzés ideje alatt magához veszi.

A transzparens nem tartalmazhat politikai üzenetet, rasszista, gyűlöletre uszító, másokban félelmet keltő, nem sportszerű buzdításra való feliratokat.

Olvasói sztorik