NB I

„Egy elenyésző kisebbség csinálta”

A klubvezető figyelmeztetett: senki ne használja fel az FTC nevét politikai megnyilvánulásra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem szeretné, ha bárki politikai megnyilvánulásra használná fel a klub nevét.

– Itt egy sporteseményről, egy sportklubról van szó. Ha ez az eset mondjuk egy nemzetközi mérkőzésen fordult volna elő, akkor a csapatot akár három-öt évre is eltiltanák a kupaszerepléstől – jelentette ki hétfőn a sportvezető a DigiSport Reggeli start című műsorában utalva arra, hogy augusztus 17-én, az MTK elleni bajnoki mérkőzésen a Fradi-szurkolók egy csoportja „In memoriam Csatáry László” feliratot feszített ki a lelátón, a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékezve. A magyar szövetség 800 ezer forintra büntette meg a klubot.

Orosz megjegyezte, az európai és a nemzetközi szövetségnél is az az irányvonal, hogy fellépnek a kirekesztés ellen, ezért természetes, hogy itthon is ez a követendő példa.

– Meggyőződésem, hogy egy elenyésző kisebbség csinálta ezt, nem arról volt szó, hogy az egész Fradi-tábor ezt skandálta. Visszautasítom, hogy ebből bárki is általánosítson a szurkolóinkra! Sokan vagyunk, előfordulnak közöttünk ilyenek is – mondta Orosz, aki hozzátette, azt szeretné, ha előállnának az elkövetők és azt mondanák, mi voltunk és sajnáljuk a dolgot.

Kubatov Gábor klubelnök a múlt héten felszólította az elkövetőket, hogy hétfőig jelentkezzenek, amennyiben ez nem történik meg, akkor videófelvételek alapján elkezdik a szurkolók beazonosítását. Válaszul a Ferencváros szurkolói csoportjai közös közleményben jelezték, nem adják ki társaikat.

Olvasói sztorik