Hírek

Fordítás tétmeccsen, 7 év után

Legutóbb 2005-ben tudott tétmérkőzésen hátrányból győzni a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kedd este 3-1-re nyert hazai pályán Törökország ellen, világbajnoki selejtezőn. A meccs első gólját Mevlüt Erdinc révén a vendégek szerezték, de aztán Koman Vladimir, Szalai Ádám és Gera Zoltán találataival fordított és győzött Magyarország.

A Rangadó.hu utánanézett, mikor tudott legutóbb hátrányból nyerni válogatottunk. A megfejtés: 2008 márciusában, szintén idehaza, Görögország ellen, Erwin Koeman irányításával. Amanatidisz jóvoltából kerültek előnyben a hellének az első félidő utolsó percében, tehát a szünetben ők vezettek 1-0-ra. A folytatásban Dzsudzsák Balázs szinte azonnal egyenlített, majd Juhász Roland és Vadócz Krisztián is betalált, így Liberopulosz gólja a 92. percben tulajdonképpen már nem osztott, nem szorzott (3-2).

https://www.youtube.com/watch?v=qFEglBMjccM

Igen ám, de ez egy barátságos meccs volt, úgyhogy tovább kutattunk, hogy megleljük a legutóbbi tétmérkőzést, amelyet hátrányból nyertek meg a magyarok. Folytattuk tehát képzeletbeli időutazásunkat, és meg sem álltunk 2005 júniusáig, amikor még Lothar Matthäus volt a szövetségi kapitány. Ekkor Reykjavíkban az izlandi válogatott volt Magyarország ellenfele, világbajnoki selejtezőn. Gudjohnsen a 18. percben a hazaiakat juttatta vezetéshez, de ezúttal Gera Zoltán volt eredményes az első félidő utolsó percében. Sőt az 57. percben is betalált, K. Sigurdsson tíz perccel később egyenlített, a mostani válogatott nagy hiányzója, Huszti Szabolcs pedig megszerezte a győztes gólt a 74. percben, így tehát 3-2-re nyert Magyarország!

Hogy érzékeltessük, milyen régen sikerült legutóbb tétmeccsen hátrányból nyernie a magyar együttesnek, jegyezzük fel: az a válogatott történetének 798. mérkőzése volt, a keddi, törökök elleni pedig a 874.

Olvasói sztorik