Hírek

Tusorit is felmentette az MLSZ!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága szerdán elévülés okán felmentette Tusori Richárdot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A siófoki futballistának a fegyelmi bizottság januárban függesztette fel a játékjogát, mivel gyanúsított a bundabotrányban – írja az MTI.

A testület februárban, szintén elévülés okán felmentette Aczél Zoltán edzőt is. Akkor ezt azzal indokolta, hogy – a sportfegyelmi felelősségről szóló kormányrendelet alapján – nem indítható sportfegyelmi eljárás abban az esetben, ha a kötelezettségszegésről való tudomásszerzés óta 30 nap, illetve a kötelezettségszegés elkövetése óta egy év eltelt.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Tusori vagy Aczél szerepet vállalhatna az MLSZ égisze alatt zajló bármilyen sorozatban, ugyanis a szövetség februárban úgy módosította a versenyszabályzatát, hogy „az a sportszakember, továbbá labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig”.

A 2008–2009-es idényben lejátszott és a gyanú szerint manipulált siófoki meccsekkel összefüggésben Tusori Richárd mellett még öt labdarúgót, Horváth Gábort, Sütő Lászlót, Andruskó Attilát, Hegedűs Gyulát és Kerényi Norbertet, továbbá Aczél Zoltánt, a csapat akkori vezetőedzőjét és Kugyela Zsolt FIFA-licences játékosügynököt vettek őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint Kugyela Zsolt a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntőt, továbbá a 2009. április 25-én rendezett Siófok–Kaposvár (2-5) és a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg–Siófok (5-3) NB I-es meccs eredményét próbálta befolyásolni, ebből előbbire végül nem történt meg a fogadás, míg utóbbi kettőn a Kugyela Zsolt által kívánt eredmény született, azaz a Siófok legalább két góllal kikapott. Tusori a gyanúsítás szerint a 2009. május 23-án lejátszott Zalaegerszeg–Siófok (5-3) bajnoki találkozón vett részt a manipulációban.

A fellebbviteli bizottság emellett a Vasast kétszer 250 ezer forintra megbüntette Farkas Zoltán átigazolási díjának első és második részletének kifizetésével kapcsolatban. Az angyalföldiek január 11-én rendezték adósságukat a Kaposvár felé, miután a fegyelmi bizottság korábbi döntése pontlevonással fenyegette a csapatot abban az esetben, ha a kifizetésre nem kerül sor a határozata jogerőre emelkedéséig.

Olvasói sztorik