Hírek

A gyanú a gyanúsítással tovább gyengült?!

Aczél Zoltán beismerte, hogy valóban pénzt osztott a klubházban a REAC-meccs után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden látott napvilágot a hír, miszerint Aczél Zoltánt az eddigi két siófoki után egy újabb, ezúttal REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsítják a fogadási csalások kapcsán. A Rangadó.hu más sajtóorgánumokhoz hasonlóan, atipikus módon hozzájutott az ügy háttérinformációihoz.

Aczél Zoltánt a 2008. február 27-én rendezett Honvéd–REAC (5-0) Ligakupa-meccs befolyásolásával gyanúsítják, tehát egy olyan találkozóról van szó, amelyet immár több mint négy éve játszottak! A gyanú szerint tudott a mérkőzés befolyásolásáról, és egy be nem azonosított személytől származó pénzt, fejenként 100-110 ezer forintot ő osztott szét a játékosok között a lefújást követően az öltözőben!

Az ügyészek legnagyobb meglepetésére Aczél Zoltán elmondta, hogy a szóban forgó Ligakupa-meccs után tényleg osztott ki pénzt, több mint tíz játékosának, fejenként nagyságrendileg százezer forintot. Tette mindezt a REAC klubszékházában, a pályaedzője jelenlétében, hiszen ez a néhány nappal korábban, február 23-án lejátszott Honvéd-REAC (1-1) bajnoki meccs pontprémiuma volt! Az edző két-három játékost meg is tudott nevezni, aki nem játszott a Ligakupa-meccsen, de játszott a bajnokin, tehát kapott pénzt azon a bizonyos február 27-i napon a klubházban.

Aczél keserédesen elmondta az ügyészeknek, hogy magyar ember ezek szerint már csak olyan, hogy újít, és az is kap a bundapénzből, aki nem is játszott a meccsen! A vezetőségtől kapott pénzt a szezon végén, a bennmaradás kiharcolásakor tervezték kiosztani, de a játékosok megélhetéséig gondjai miatt ezt állandóan előrehozták. Ugyanúgy, mint más kluboknál, az edzőnek itt is megmondták, mennyi pénz áll rendelkezésre prémium gyanánt, és ő szétosztotta. Állítólag a jegyzetei is megvannak ezzel kapcsolatban, s hamarosan előkeresi!

Megkerestük Aczél Zoltán ügyvédjét, dr. Czeglédy Csabát, aki megerősítette az értesüléseinket!

– Igen a Rangadó is hasonlóan jól tudja, mint más sajtóorgánumok – kezdte az edző jogi képviselője. – Ezúttal készakarva nem beszéltünk a sajtóval, mert eddig mindig mi, Zoli ügyvédei voltunk a „gyanúsítottak”, akik kiszivárogtatnak információkat. Erről most nem beszéltünk, de a fél ország sportsajtójában mégis elterjedt a hír… Az adatok és tények alapján “véleményem szerint” az ügyészek Sallai Balázs mesedélutánjára alapozzák ezt a gyanúsítást. Úgy tudom, ő is kapott százezer forintot, pedig nem is játszott a Ligakupa-meccsen, de a néhány nappal korábbi bajnokin igen, tehát érthető, hogy részesedett a pontprémiumból. Döbbenetes, hogy egy börtöntől menekülni igyekvő ember vallomása alapján másokat meggyanúsítanak! Nagyon sajnálom az ügyészeket, hogy ehhez kell asszisztálniuk. Összességében azt tudom mondani, bármennyire meglepő: jogi értelemben az ügyfelem elleni gyanú ezzel a gyanúsítással tovább gyengült.

Az ügyvéd még keserű iróniával megjegyezte, ha kedve lenne viccelődni az üggyel, azt is hozzátenné, hogy a REAC-nál egy utópisztikus, de mégiscsak működő elképzelést valósítottak meg: egy sportfalansztert hoztak létre, ami majd érdekes lehet a társadalomkutatóknak és történészeknek, hiszen a bundapénzre, mint a közösség egyetemes bevételére tekintették, és testvériesen, egyenlő arányban felosztották egymás között.

Olvasói sztorik