Hírek

Egykori játékosa tisztázta Aczél Zoltánt

Újabb szembesítéssel folytatódott a fogadási csalások vizsgálata a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Kapcsolódó cikkek

Aczél Zoltán, a Siófok korábbi edzőkét egykori játékosával, Horváth Gáborral szembesítették.

– Nagy nap a mai, ügyfelem neve ma nagyrészt tisztázódott, mivel Horváth Gábor beismerte, hogy Aczél Zoltán nem manipulálta az összeállítást – nyilatkozta a Rangadónak Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője.

Úgy tűnik, ezzel lezárult a bizonyítási eljárás Aczél Zoltánnal szemben, aki a jövő héten áll a sajtó rendelkezésére.

Az ügyészség szóvivője, Fazekas Géza azonban másképp fogalmazott a történtekről.

– A szembesítés megtörtént, ugyanakkor eredményre nem vezetett, a felek ugyanis fenntartották a korábban tett vallomásukat. A gyanúsítás mindkét féllel szemben továbbra is fennáll – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A gyanú szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő előtt elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a mérkőzést. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor.

A 2009. május 23-i Zalaegerszeg–Siófok bajnoki előtt Aczél – a gyanú szerint – szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz a mérkőzés eredményének befolyásolásában. Aczél – a gyanú szerint – tudva arról, hogy a manipulációban játékosként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki meccsekkel összefüggésben Horváth Gábor és Sütő László mellett még egy labdarúgót, Andruskó Attilát, továbbá Kugyela Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Andruskó és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága decemberben felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki fellebbezett ellen. Január 19-én a fellebbviteli bizottság döntött úgy, hogy Aczél Zoltán ellen lefolytatják a korábban elindított de felfüggesztett fegyelmi eljárást.

Olvasói sztorik