Hírek

„Nem tudjuk, ki marad”

Balázs Zsolt egyelőre azt sem tudja, hogy ő Zalaegerszegen marad-e...

Kapcsolódó cikkek

Hónapok óta válságos anyagi helyzetben van a ZTE FC, amelynek vezetősége a szponzorpénzek realizálása mellett a legértékesebb játékosok eladásából remél bevételt. A hazai klubok részéről Balázs Zsolt iránt a legnagyobb az érdeklődés, de a zalaegerszegi születésű és nevelésű támadó nehezen szánja rá magát a váltásra, ami érthető, hiszen eddigi pályafutása során csak ebben a klubban szerepelt.

– Szerencsére sok csapatnál felvetődött a nevem, hogy szívesen látnának, ennek örülök – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Balázs Zsolt. – Még nem tudom pontosan, hogy döntök, ez nagyban függ attól is, hogy mi lesz itt, Zalaegerszegen. Lesz ma egy bejelentés, azt mindenképpen megvárom. Egyébként minden lehetőséget meghallgatok, és csak utána döntök. Mi is olvastunk az interneten, hogy elképzelhető, a ZTE el sem tud indulni a tavaszi szezonban, de ilyen csak nem fordul elő…

Van olyan klub, amely nyíltan vállalja, és hivatalos honlapján kommunikálja, hogy szeretné megszerezni a zalaegerszegi játékost. Ilyen például a Haladás…

– Hogy honnan származik a többi érdeklődés, azt egyelőre nem szeretném elmondani – folytatta Balázs Zsolt. – Nem egyszerű helyzet, de attól függetlenül teszem a dolgomat. Edzünk rendesen, minden feladatot elvégzünk, ezzel nincs gond. Lemaradásunk maximum azért lehet, mert nem tudunk füvön gyakorolni, illetve nem tudjuk, ki marad, ezért nem állhat össze rendesen a csapat. A tervezett edzéseket nagyjából elvégeztük, a futóteljesítményünk megvan, és műfüvön volt lehetőségünk játszani is.

Érdekesség, hogy a zalaegerszegi U18-csapat edzőjét, a klub korábbi játékosát szintén Balázs Zsoltnak hívják. Az 55 éves trénerről sokan azt hiszik, hogy a jelenlegi ZTE-csatár édesapja, pedig csak névrokonságban állnak. A Rangadó.hu azonban kíváncsi volt az utánpótlásedző véleményére is a klubnál kialakult nehéz helyzetről.

– Minket ez nem érint, hiszen külön dolgozunk! Természetesen foglalkoztat, de szakmailag is különállóak vagyunk. Tesszük a dolgunkat, és bízunk benne, hogy a helyzet megoldódik rövid időn belül – mondta Balázs Zsolt, az U18-csapat edzője.

Ez az utolsó haladék?
A helyzet kezd végleg kritikussá válni, a teljes bizonytalanság továbbra sem oszlik, ugyanis a ZTE-nél szerdán sem történt érdemi bejelentés. A Zalai Hírlap megtudta, hogy csütörtökön talán több konkrétum is elhangozhat…
– Annyit mondtam a játékosoknak: kezd körvonalazódni egy lehetőség, de csütörtökön már többet tudunk arról, hogy ez lesz-e a megoldás. Ezenkívül a játékoseladás terén is előreléphetünk, de ez is csak csütörtökön válhat konkréttá – nyilatkozta szerdán Nagy Ferenc klubelnök, aki a pénteki sajtótájékoztatón felajánlotta tulajdonrészének átadását is. – Nem érkezett ilyen jellegű érdeklődés. Máshonnan igen, de a konkrét megoldást elősegítő javaslat nem. Remélem, hogy ez lesz az utolsó haladék, amit kértem, de akármi lesz, a csapatnak el kell indulnia a bajnokságban.
A szerb-bosnyák Djordje Kamber hazautazott, de állítólag néhány nap múlva visszatér, a Rangadó.hu pedig arról számolt be, hogy a gaboni Roguy Meye a Debrecen csapatához utazott.
Olvasói sztorik