Hírek

Játékosokat kényszerül eladni a ZTE?

A ZTE FC tartozik a játékosoknak, a klub zavartalan működéséhez közel 200 millió forint hiányzik.

Érdekes a helyzet, mert gyakorlatilag nincs pénz, bár az összeg papíron rendelkezésre áll – írja a Zalai Hírlap.

– Sajnos érvényes szponzori szerződéseink nem teljesültek, így jöttek létre a tartozások – mondta Nagy Ferenc, elnök. – Azon dolgozunk, hogy megoldjuk a problémát és reménykedünk is, hogy rövidesen megérkezik a pénz. A hiányzó 200 millió forintból egyébként 120 milliót egy cégtől várunk. A helyzet nyilván nem kellemes a játékosoknak sem, de azt elmondhatom, hogy akik mostanáig elmentek a csapattól, azok nem az elmaradt fizetések miatt távoztak. Mi küldtük el őket.

A klub többségi tulajdonosa azzal folytatta: azon igyekeznek, hogy a játékosok járandóságainak csúszását minél előbb felszámolják.

– Több vasat is tartunk a tűzben, ha sikerrel járunk, záros határidőn belül javulni fog a helyzet – fogalmazott Nagy Ferenc. – Az sem elképzelhetetlen, hogy eladunk néhány labdarúgót, s az értük kapott pénzből fizetünk majd a többieknek. Az adósságban érintett cégekkel egyeztetünk, s remélhetőleg legalább az összeg egy részét átutalják a számlánkra. Sajnos, nekik is kintlévőségeik vannak. Keressük a jó megoldásokat, hogy minél előbb rendeződjön a helyzet.

Olvasói sztorik