Hírek

Ég a ház Zalaegerszegen?!

Nem kizárt, hogy néhány játékos feljelentette a ZTE FC-t a tetemes tartozások miatt.

Kapcsolódó cikkek

Nem titok: három hónapja nem kaptak fizetést a Zalaegerszeg labdarúgói. A csapat helyzete egyébként sem rózsás, hiszen 17 forduló után sereghajtó az OTP Bank Ligában.

– Egyelőre várunk, de a helyzettel tisztában vagyunk, és hozzáteszem, voltunk korábban is, hiszen a klub vezetői már a téli szabadság előtt vázolták azt – nyilatkozta a Zalai Hírlap szerdai számában Kocsárdi Gergely csapatkapitány. – Az biztos, hogy nem könnyű tolerálni mindezt, hiszen az idő telik… A klub gondjai a játékosok jövőjére is hatással lehetnek. Ám mindenképpen dolgozni kell, az ugyanis nem megoldás, ha mostantól nem edzünk. A sportból élünk, s bárhogy alakulnak is majd a dolgok, egy labdarúgó csak magára számíthat. Én adnék esélyt a bennmaradásra, de persze csak ha rendeződnek a dolgok. Két hét elment a felkészülésből, de még rendeződhet a helyzet. Semmit nem adtunk fel. Várjuk a pénzünket, de a végletekig biztosan nem lehet ezt sem megtenni. Ezzel a vezetők is tisztában vannak, és úgy gondolom, meg is értik. Azt nem feltételezem, hogy bárki csak hitegetne bennünket, s ne látna még megoldást a kialakult helyzetre. Azt gondolom, február eleje, vagy közepe az a dátum, amelynél tovább már nem lehet várni. Ha addig nem történik valami, akkor végképp nagy baj van.

A válságos anyagi helyzetben ellenére a csapat eddig az összes tréninget elvégezte a szakvezetés utasításai alapján.

Igen ám, de a Rangadó.hu úgy értesült, hogy a ZTE FC néhány játékosa megelégelte a pénztelenséget, és hivatalos lépésre szánta el magát: az MLSZ-hez fordult! Október 20-án hangzott el a legutóbbi ígéret a vezetőktől, azóta pedig eltelt három hónap. Mostanság csak azzal tudják bíztatnia a játékosokat, hogy egyhavi pénzt megkaphatnak a napokban.

Először megkérdeztük Kocsárdi Gergelyt, de a csapatkapitány cáfolt. Azt mondta, nem tud feljelentésről, az öltözőben ez nem téma.

A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Csiki Károly, a Versenyigazgatóság vezetője, illetve Borbély Zoltán, a Jogi- és Sajtóiroda vezetője is azt mondta, hogy semmiféle jelzés nem érkezett Zalaegerszegről.

Természetesen kíváncsiak voltunk Dézsi Attila, a ZTE FC Zrt. ügyvezető-igazgatójának véleményére is.

– A klubvezetés célja továbbra is a csapat normális fenntartása. Továbbra is fennállnak azok a szerződések, amelyeket szeretnénk realizálni, amelyekből szeretnénk pénzhez jutni. A játékosokkal folyamatos az egyeztetés, maximálisan segítenek, partnerek a kialakult helyzetben – nyilatkozta a Rangadónak Dézsi Attila.

Olvasói sztorik