Hírek

Krízishelyzet van Zalaegerszegen

A ZTE FC három hónapja nem tud bért fizetni a játékosoknak és az alkalmazottaknak.

Kapcsolódó cikkek

– November végén jelentkeztek a fizetési problémáink, a csapat gyászos őszi szereplésében ez nem játszhatott szerepet – kezdte Nagy Ferenc, többségi tulajdonos, ám a későbbiekben nem az adta a fő témát, vajon miként tudná a csapat elkerülni a kiesést.

Nagy Ferenc vázolta az előzményeket, melyek nyomán a klub jelene és persze a jövője mostanra kritikussá vált. Például: szerződéseik ellenére sem tudtak érvényesíteni több, tervezett bevételt, vagy a játékoseladások sem realizálódtak eddig – írja a Zalai Hírlap.

– A legnagyobb elismerésem a játékosoké és a munkatársaimé, hogy eddig is tolerálták a helyzetet. Folyamatosan tárgyaltam a megoldás érdekében, segítséget kértem, hogy úrrá legyünk ezen a helyzeten, de máig nem sikerült. Mostanra be kell látnom, hogy egyedül nem tudom megoldani ezt a helyzetet, csak segítséggel, és ha ez olyan áron történik meg, akár a saját tulajdonrészemet is átadom – jelentette ki Nagy Ferenc.

Közben elhangzott: 90-95 millió forintos követelés van a klubbal szemben, viszont a társaság várható bevétele a közeljövőben több száz millió forint lehet, a már említett szerződések teljesülése és persze játékoseladások nyomán. Csakhogy a pénz most kellene!

A pénteki napon a játékosokkal szintén ismertette az elnök a kialakult helyzetet, s az elkövetkező napokban egyenként is elbeszélget majd a labdarúgókkal, egyeztetve a lehetséges folytatásról. Viszont a csapat tagjai nem Nagy Ferenc többségi tulajdonos igazolhatók. Eddig hárman éltek a fizetési felszólítás lehetőségével, amely még nem jelenti a klub feljelentését.

Nagy Ferenc úgy fogalmazott, elviekben az is lehetséges, hogy a ZTE nem folytatja a bajnokságot.

– Ennek a klubnak viszont működnie kell, mert a magyar labdarúgás értéke, de most méltatlan helyzetbe került az előre nem látható körülmények miatt. A ZTE FC iránti elkötelezettségemet, szeretetemet senki sem vitathatja el, de mostanra egyedül maradtam. Minden lehetőséget meg fogok ragadni, hogy a legrosszabb ne következzen be – jelentette ki Nagy Ferenc.

A sajtótájékoztatón megjelent Prukner László, a csapat vezetőedzője is, aki elmondta, hogy a Lendva elleni edzőmérkőzés elmarad. A kialakult helyzetre tekintettel így döntött a csapat. Viszont a munka zajlik tovább: szombaton is edzenek, és a jövő héten is folytatódik a felkészülés.

Olvasói sztorik