Hírek

A ZTE tavaszi indulása sem biztos!

Nagy Ferenc elnök a televízióban beszélt a klub súlyos anyagi nehézségeiről.

A ZTE labdarúgócsapatának elnöke, Nagy Ferenc elmesélte, hogy a költségvetésük októberig rendben volt, utána vártak egy nagyobb összeget az egyik szponzoruktól.

– Ez a vállalat maga is egy tőkeerős befektetőre várt, szerződéses ígéretei voltak, ám nem valósultak meg, így a támogatás már hozzánk sem érkezett meg – részletezte az elnök. – Ez volt a megrendülésünk egyik alapja. Sajnos más partnereink sem tudták maradéktalanul teljesíteni korábbi szerződéses ígéreteiket. Bevételkiesések sodorták nehéz helyzetbe a klubot. A játékoseladások enyhíthetnek a gondjainkon. Bármennyire is hátul állunk a tabellán, négy-öt futballistánk iránt nagy érdeklődés mutatkozik, jelenleg három transzferről állunk tárgyalásban. A klub nehéz helyzetének híre azonban elképesztően etikátlan lépésekhez vezetett: megpróbálják a játékosaink árát minimális összegekre lenyomni.

Az is felvetődött, hogy a ZTE esetlen nem lesz képes végigjátszani tavasszal a szezont!

– Ez a hét döntő lesz, a szándékunk mindenképpen az, hogy a ZTE-nek élnie kell. Ha a héten megtörténik az egyébként levegőben lógó áttörés, ennél még jóval többre is képesek lehetnénk a tavasszal. De ebben a pillanatban sajnos elviekben még bármi előfordulhat – fogalmazott a zalaegerszegi klubvezető.

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a zalaegerszegi önkormányzati közgyűlés. Egyebek mellett hosszú vita után arról is döntöttek: nem adják a ZTE FC-nek az előrehozott, ötmillió forintos támogatást. A téma kapcsán hosszas vita bontakozott ki, melynek végén a jelen lévő városatyák 7 igen, 2 nem és 8 tartózkodó szavazattal döntöttek negatívan.

Olvasói sztorik