Futsal

Győzelemmel folytatta a Haladás

A szombathelyiek 6-4-re nyertek a Gödöllői Bikák ellen a teremlabdarúgó NB I rájátszásában.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A felsőházi rájátszás első fordulójában a házigazda szombathelyiek kezdték jobban a meccset: a harmadik percben Halmos Máté labdalopása után önzetlenül tálalt Horváth Péter elé, akinek nem volt nehéz dolga (1-0). Két perc múlva jött a válasz, Nagy Roland egyenlített a vendégek részéről. Ezek után a Haladás játszott fölényben, sok lövéssel fűszerezték a repertoárt, de Hegedűs Ferenc remekül védett. A 15. percben egy kósza ellentámadás végén Vidák lövése pattant meg az egyik védőn, ami a szerencsésen a hálóig vánszorgott (1-2) – tudósít a szombathelyiek honlapja.

A második félidő eleje lagymatag játékot hozott, majd a születésnapos Egle László gondoskodott egy kis műsorról. A 26. percben remekül forgatta be a védőjét a hatoson és a jobb alsóba lőtt (2-2). Másfél perc múlva Horváth Péter lövését még bravúrral védte Hegedűs, ám a kipattanót Sipos Norbert félfordulatból a hosszúba zúdította, és máris a hazaiak álltak jobban. Négy perc elteltével szinte a semmiből ismét egyenlő lett az eredmény: Lovrencsics Balázs gurított a bal alsó sarokban (3-3). Még ugyanebben a percben Egle harcolt ki egy büntetőt, és biztos ítélet-végrehajtónak is bizonyult (4-3).

A 35. percben döntött úgy a vendégek vezetőedzője, Baranyai Pál, hogy más színű mezt húz fel, és öt a négy elleni játékkal próbálják meg kiegyenlíteni az eredményt. A kockáztatásuk azonban kudarccal végződött: a 36. percben Halmos passzát Horváth Péter vágta a bal felsőbe, majd egy Halmos, Horváth, Halmos szenzációs háromszögelés után utóbbi alakította 6-3-ra az állást. Néhány másodperccel a vége előtt Jenei Ottó tett fel egy szépségtapaszt, kialakítva a 6-4-es végeredményt.

A találkozó képe alapján teljesen megérdemelt volt a Swietelsky-Haladás VSE győzelme, tehát a vasiak sikerrel kezdték a felsőházi rájátszást.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, 1. forduló

Felsőház

Swietelsky-Haladás VSE – Gödöllői Bikák 6-4 (1-2)

Gólszerzők: Horváth P. (3., 36.), Egle (26., 32.), Sipos N. (27.), Halmos (37.), illetve Nagy R. (5.), Vidák (16.), Lovrencsics B. (32.), Jenei (40.)

Kiállítva: Bagó (40.), illetve Baranyai (40.)

Colorspectrum Aramis – Rába ETO 1-8 (0-2)

Gólszerzők: Korozmán (24.), illetve Martins (1., 24.), Lódi (13., 39.), Juanra (22.), Korozmán (öngól 22.), Fabio (25.), Dróth (37.)

Újszegedi TC – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-10 (0-6)

Gólszerzők: Juhász (31.), Trucz (38.), Puskás (39.), illetve Lovas (2.), Trencsényi (3., 31.), Rábl (9., 9., 22., 25.), Sánta (10.), Gál (13.), Nagy I. (39.)

Alsóház

MAFC-BME-Docler Akadémia – Rubeola FC Csömör 5-3 (4-1)

Gólszerzők: Fehér (6.), Csernai (14., 19.), Andorka (15.), Komáromi (40.), illetve Öreglaki (öngól 13.), Kertész (öngól 23.), Hosszú (29.)

Kiállítva: Fülep (38.)

Szabadnapos: Üllő FC Cső-Montage

Olvasói sztorik