Futsal

Majka lesz az új focisztár!

Újra lesz futsal Ózdon: Majka, Curtis, Bodnár László, Komlósi Ádám és Badalik Szabolcs is játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány évvel ezelőtt rendkívül népszerű volt Ózdon a teremlabdarúgás. A Féder József és Kohári Tibor vezette csapat először a 2006–2007-es szezonban szerepelt az NB II Keleti-csoportjában. Bronzérmeseként zártak, de a sikeres szezon ellenére a következő évben mégsem volt folytatás. Két év kihagyás következett, majd újult erővel megnyerték a másodosztályt, jöhetett az NB I. Hiába az első osztály, hiába több értékes győzelem, a már említett pénzhiány miatt újra megszűnt az együttes, és az elmúlt két szezonban nem is volt remény a folytatásra…

Most, újabb két év elteltével a csapat akkori edzője, Féder József jelezte, hogy újra van realitása Ózdon, hogy eredményes futsal-alakulat álljon össze. Ráadásul nem is akármilyen nevekkel, hiszen több egykori kis- és nagypályás válogatott, illetve jelenkori strandfoci-válogatottak is szerepelnek az új csapatban. Úgy néz ki, sikerült Ózdra csábítani a 46-szoros nagypályás válogatott Bodnár Lászlót. Rajta kívül a hétszeres válogatott és hétszeres magyar bajnok Komlósi Ádámot.

– Jelentem, igyekszünk hamvaiból feltámasztani az együttest, ami egyszer már sikerült – nyilatkozta a futsal-hungary.hu oldalon Féder József. – A nagypályás együttes jövőre csak megyei osztályban fog szerepelni, és egy ekkora városnak szüksége van minőségi focira, legyen az akár teremfoci. Ózdon szerették a csapatot, ezért úgy gondolom, van létjogosultsága egy sikeres együttesnek. Gondolkodás nélkül igent mondott hívó szavunkra városunk szülötte, az ózdi hős, Majoros Péter, a mi Majkánk, aki mielőtt médiaszereplésébe kezdett, a helyi kispályás csapatunk oszlopos tagja volt. Terveink közt szerepel még, hogy Széki Attilát, közismertebb nevén, Curtist is magunkhoz dédelgetjük. Talán kevesen tudják róla, hogy az Újpest NB I-es csapatában szerepelt, mielőtt futballkarrierjét feladva rappernek állt.

A 46-szoros strandfoci-válogatott Badalik Szabolcs bizonyítva a klub és a város iránti lojalitását, elkötelezettségét, szintén gondolkodás nélkül igent mondott az ózdiak invitálására.

Olvasói sztorik