Futsal

„Megtudtam, hogy Peti újra focizik”

Majka edzője azt mondja, a médiasztár lojalitása továbbra is megkérdőjelezhetetlen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újra lesz teremlabdarúgó-csapat Ózdon! Korábban már kétszer is volt, második nekifutásra az élvonalba is feljutott, de az anyagiak közbeszóltak. Most azonban úgy tűnik, biztosra mennek, mert egyrészt a sztárok vonalán indulnak Majka (Majoros Péter) és Curtis (Széki Attila) révén, de a magas szintű játéktudás is biztosítva lesz, erre garancia a 46-szoros nagypályás válogatott Bodnár László, a hétszeres válogatott és hétszeres bajnok Komlósi Ádám, illetve a 46-szoros strandlabdarúgó-válogatott Badalik Szabolcs személye.

A Rangadó.hu megkereste az újjáalakuló ózdi csapat edzőjét, Majka barátját, Féder Józsefet, aki mesélt a klub történetéről, és arról, hogy Majoros Pétert elsősorban nem promóciós, hanem igenis sportszakmai okokból igazolták, tehát abszolút helyen van a csapatban.

– Az egész történet ott kezdődött, hogy egy baráti társasággal, köztük Majoros Péterrel helyi, ózdi tornákon, és kisebb megyei teremlabdarúgó-tornákon vettünk részt. Ezek után egyre jobb eredményeket, sikereket értünk el országos tornákon is. Igaz, hogy Majka akkor már elkerült tőlünk, hiszen médiaszemélyiség lett – mesélte a 35 éves Féder József, akivel kapcsolatban érdekesség, hogy civilben utazó vidámparkot üzemeltet, a családi hagyomány folytatásaként. – Úgy éreztük, hogy kicsit kinőttük ezeket a rendezvényeket, és úgy döntöttünk, hogy benevezünk a futsal NB II-be. Első nekifutásra kétezer-hétben rögtön bronzérmes helyen zártuk a másodosztályt, de anyagi okok miatt két év szünet következett. Később jött egy lehetőség, egy ózdi vállalkozó szerette volna, hogy legyen futsal a városban. Az önkormányzat is jobban mellénk állt, mivel az embereknek elkezdett hiányozni ez a sportág, hiszen szerény kis városunkban ez sikersportággá vált. 2009-ben tehát újra elindultunk a másodosztályban, és az első helyen zártuk a Keleti-csoportot, amivel el is dőlt, hogy az NB I-ben folytathatjuk. Az első osztályban aztán megint felütötte a fejét a pénztelenség, és egy megfogyatkozott csapattal búcsúztunk az, majd a csapat is széthullott. Most pedig két év elteltével, ősztől szeretnénk újra csapatot csinálni Ózdon.

– Hogy került képbe Majka, és a többi nagy név?
– Megtudtam Petiről, hogy újra focizik, ráadásul elég jó szinten. Úgy döntöttünk, hogy az újraformálódó NB II-es csapatban mindenképp helye lenne, és örömmel konstatáltuk, hogy még jobb formában is van, mint amikor legutóbb láttuk. Így leigazoltuk őt is, hiszen közben már megszereztük Badalik Szabolcsot, aki a klubhűség mintapéldája lehetne, hiszen egyből igent mondott. Aztán felpörögtek az események, Szabolcs által el tudtuk érni Komlósi Ádámot, aki szintén igent mondott. Majd rajta keresztül a Bodnár Lászlót is, aki úgyszintén igent mondott az invitálásunkra. Ők már mindenképpen fix emberek. Nagyon szeretnénk még Széki Attilát, Curtist is az együttesben tudni, mivel egy általam nagy szakmai tekintélynek tartott barátom azt mondta, hogy Curtis kispályán az ország legjobbjai közé tartozik. Vele még folynak a tárgyalások, de mindenképp szeretnénk őt is leigazolni.

– Mikor állhat össze ez a csapat? Az ősszel kezdődő új szezonban már indulnának?
– Igen, a következő szezonban már szeretnénk versenyképesek lenni, ezért úgy tervezzük, hogy már nyáron elkezdenénk az edzésmunkát. Az NB II-ben fogunk indulni, de ezzel a kerettel nem szeretnénk a másodosztályban ragadni.

– Ilyen elfoglalt játékosok esetében hogyan lennének az edzések? Hol játszanák a bajnokikat?
– Budapesten a Vasas vagy az Újpest segítségével havi két-három alkalommal lenne együtt a brigád, amikor is a taktikai edzést tartanánk. Az erőnléti részét a dolognak mindenki egyénileg megcsinálja, de a neveket nézve nem hinném, hogy bárki is erőnléti problémákkal küszködne. A hazai pályánk pedig egyértelműen Ózdon lesz.

– Ki finanszírozná a csapatot, továbbra is az ózdi önkormányzat?
– Nem, itt Ózdon van egy komoly cég a régi kohászaton belül, amelynek az ügyvezető igazgatója nagyon elkötelezett a futsal iránt, úgy tervezzük, hogy őket magunk mellé állítjuk. Ezen kívül az NB II-es futsalt az MLSZ amatőr sporttá nyilvánította, és a költségek kilencven százalékát ők állják.

– Nyilván Majkának is lesz szerepe a szponzorok szerzésében, hiszen saját állítása szerint elsősorban promóciós céllal van a csapatban…
– Abszolút nem így van, nem ez a célunk Petivel! Biztos sok nézőt fog kicsalogatni, de úgy gondolom, hogy egyelőre sportszakmai okokból igazoltuk le. Azt, hogy a későbbiekben tud-e másban is segíteni, majd kiderül. Az anyagi feltételeket nekem és a technikai vezetőnek kell megteremteni. Az már más kérdés, hogy egy-egy szponzor pénztárcája esetleg könnyebben nyílik ezen nevek hallatán. Majoros Péter leigazolásának csakis sportszakmai okai voltak. Fontos még megemlítenem, hogy Peti hiába lakik már több mint tíz éve Budapesten, a városhoz való lojalitása továbbra is megkérdőjelezhetetlen, hiszen mindenféle anyagi vonzatok nélkül azonnal mondott igent a megkeresésünkre.

Olvasói sztorik