Futsal

Nem PR! Majka játszik az NB II-ben

Az ózdi rapper jó kondiban van, válogatott focisták lesznek a csapattársai. Interjú!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Féder József ismét teremfoci-csapatot szervez Ózdon, immár harmadszor, de ez már most nagyobbat szólt, mint az előző kettő együttvéve! Egykori nagypályán válogatott játékosok mellett Majka és Curtis is csatasorba áll, ha minden igaz, ősztől bajnoki meccseken láthatja őket a közönség! A reklámérték adott, úgy tűnik, a sportértékkel sem lesz probléma. A Rangadó.hu érdeklődésére Majka például elmondta, hogy mostanság is heti négyszer edz, bár ebből háromszor bokszol, de talán Erdei Zsoltnak még nem kell komoly konkurenciától tartania… A másodosztályú teremfutball-vitézeknek azonban remeghet a lábuk!

– Féder Józsi barátom hívott minket focizni, aki ennek az egésznek az egyik szervezője Ózdon. Egyrészről ennek nyilván promóciós oka is van, de például Széki Attila „Curtis” azért elég jól tud focizni, komoly NB I-es múltja is van, ezért egy ilyen csapatban is bőven megállja a helyét – mesélte Majka. – Hozzáteszem, az ő leigazolása még eléggé kérdéses. Az én érkezésem inkább promóciós célt szolgál, hogy felhívjuk a szponzorok figyelmét, hogy van Ózdon sportélet. Illetve fel szeretnénk hívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy mozogni kell. Népszerűsíteni szeretnénk a focit, és ez egy jó dolog.

– Ilyen elfoglalt embereknek nem lesz egyszerű összehozni az edzéseket, illetve a bajnoki mérkőzéseket…
– Az edzéseket Budapesten megoldjuk. A bajnoki mérkőzések pedig hétfőnként lennének, ami úgy néz ki, hogy mindenkinek jó, hiszen akkor nincs sok elfoglaltságunk.

– Az említett promóciós szerep mellett azért be is szállnál a meccseken?
– Persze, hogy játszanék, de nyilvánvalóan én nem olyan szintű futballista vagyok, mint Komlósi Ádám vagy Bodnár László, akik azért válogatott múlttal rendelkeznek. Róluk tudom, hogy biztosan érkeznek a gárdába.

– Mennyire vagy formában, a sok teendő mellett mennyi idő jut a futballra?
– Edzek rendszeresen, négyszer mozgok egy héten. Megmondom őszintén, inkább már bokszolni szoktam, heti háromszor öklözök, egyszer pedig focizom. Nagyon várom már, hogy kipróbáljam magam tétmeccsen is.

Az edző szemszögéből

A Rangadó.hu megkereste az újjáalakuló ózdi csapat edzőjét, Majka barátját, Féder Józsefet is, aki mesélt a klub történetéről, és arról, hogy Majoros Pétert elsősorban nem promóciós, hanem igenis sportszakmai okokból igazolták, tehát abszolút helyen van a csapatban.

– A következő szezonban már szeretnénk versenyképesek lenni, ezért úgy tervezzük, hogy már nyáron elkezdenénk az edzésmunkát. Az NB II-ben fogunk indulni, de ezzel a kerettel nem szeretnénk a másodosztályban ragadni – mondta Féder József.

Olvasói sztorik