Futsal

Sokat utaztak a nagy zakóért

Megvan a Swietelsky-Haladás VSE második hazai győzelme a teremlabdarúgó-bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszában eddig bukdácsolt hazai környezetben a Swietelsky-Haladás VSE, amely most a DEAC Armada együttesét fogadta. A szombathelyiek a második félidőben ellenállhatatlannak bizonyultak, és végül 6-1-re győztek – tudósít a klub honlapja.

Horváth Leventének nem volt könnyű dolga: két rutinos játékos is hiányzott a szombathelyi keretből. A kapus Németh Krisztián a múlt héten sérült meg, így már a Cső-Montage elleni győztes kupameccset is kénytelen volt kihagyni, míg a csapatkapitány, Németh Péter betegség miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére. Debreceni részről az eltiltott Fekete Viktor maradt otthon.

Az első tíz perc ismerkedéssel telt, inkább a Haladás kapuja előtt zajlott a játék. A játékvezetők könnyedén ítéltek szabadrúgásokat a vendégeknek hat-hét méterről. A 11. percben azonban egy kapus által előredobott labdából szerezte meg a vezetést a DEAC: Szalánczi Zoltán kidobását Kövér István vette le, és Bagó Gábor szorításában kilőtte a hosszú sarkot. Úgy tűnt, vendégelőnnyel zárul az első félidő, ám a 19. percben egy gyors kontra végén Jáger Sándor passzát Horváth Péter lőtte a hosszúba (1-1).

A szünet után az öltözőben maradt a vendéggárda, és 45 másodperc alatt két gólt is kapott. Előbb Kottán Krisztián lövése után a kipattanóra berobbanó Halmos Máté módosította az eredményt, majd a hazaiak válogatott játékosa gólpasszal is észre vétette magát: sarkazása után Horváth Péter lőtt újabb gólt. Négy perc elteltével Halmos levágódott lövése után Jáger gyűjtötte be a labdát és lőtte a hálóba a hatosról (4-1). A vendégek vészkapussal igyekeztek szűkíteni a különbségen, de nem tudtak közelebb kerülni.

A 34. percben Berecznél szakadt el a cérna: a góllövőlista éllovasát a Bagó, Kottán, Czeglédi hármas remekül vette ki a játékból, ám ekkor utánrúgásért megkapta második sárga lapját (az elsőt színészkedésért kapta), és mehetett zuhanyozni. Az utolsó két percben Halmos Máté tette fel teljesítményére a koronát: előbb Joó Bálint tisztára játszása után lőtt a kapuba, majd egy háromszögezés után alakult ki a 6-1-es végeredmény.

A második félidőben sorra alakította ki a helyzeteket a Swietelsky-Haladás VSE, és tulajdonképpen ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg ezt a fontos mérkőzést.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 18. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – DEAC Armada Futsal Club 6-1 (1-1)

Gólszerzők: Horváth P. (19., 21.), Halmos M. (21., 38., 39.), Jáger (26.), illetve Kövér (11.)

Kiállítva: Berecz (34.)

1. FC Veszprém – Gödöllői Bikák 4-5 (1-3)

Gólszerzők: Bakay (11.), Tatai (25., 40.), Tar (29.), illetve Vidák (5.), Szimcsák (7., 32., 37.), Ughy (12.)

Colorspectrum Aramis – Üllő FC Cső-Montage 3-2 (1-2)

Gólszerzők: Frank T. (20.), Birinyi (26.), Roni (34.), illetve Takács M. (4.), Póta (15.)

Újszegedi TC – Rába ETO 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Al-Ioani (15.), Juanra (33.), Harnisch (34.)

Kiállítva: Al-Ioani (40.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Rubeola FC Csömör 5-5 (3-3)

Gólszerzők: Sivák (8., 9., 37.), Munkácsi (9.), Fehér (25.), illetve Hosszú (5., 6., 35.), Tihanyi, Varga Cs. (30.)

Szabadnapos: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Olvasói sztorik