Futsal

Visszavágott a Rába a rangadón

A Rába ETO 4-1-re nyert a Berettyóújfalu otthonában a teremlabdarúgó NB I csúcsrangadóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győriek délelőtt 10 órakor útnak indultak a hajdúsági város felé, dacolva a hó helyzettel, az időjárással és a rossz útviszonyokkal. A bajnoki címvédő játszani és győzni szeretett volna a tavaszi szezon rangadóján, hiszen ősszel hazai pályán nagy meglepetésre kikapott – tudósít a győri klub honlapja.

Az ETO az első pillanatban magához ragadta a kezdeményezést. Lódi Tamás két gólja után a második félidőben Juanra és Fabio növelte a kisalföldiek előnyét, amire Rábl János csak a mérkőzés végén tudott válaszolni. A Berettyóújfalu kontrajátékát a vendégek sikeresen blokkolták, s végig kontroll alatt tartották a meccset. A hazaiak nem tudtak igazi helyzetet kialakítani a győriek kapuja előtt, így megérdemelt ETO-győzelem született. Ezzel a sikerrel a Rába átvette a vezetést a tabelláján.

Marcos Angulo, a Rába ETO edzője: – Egész héten erre a klasszikusnak mondható mérkőzésre készültünk. Nem adtunk esélyt, megfelelően levédekeztük az ellenfél kontrajátékát, végig uraltuk a mérkőzést, az ilyen arányú sikerünk úgy gondolom teljesen megérdemelt.

Lódi Tamás: – Azt a játékot játszottuk az egész mérkőzésen, amit tudunk, koncentráltan, nagy figyelemmel küzdöttünk, esélyt sem adva az ellenfélnek. A hazaiak szépítése is az utolsó pillanatban született, amivel a Berettyó csak kozmetikázni tudott a mai eredményen.

Da Rocha Aguar Fabio: – Ez egy nagyon jó játék volt, örülök, hogy gólt tudtam szerezni, és gólpasszt is adtam. Az egész csapatunk jobban játszott, mint a Berettyó, megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Calco Rodrigues Juan Ramon: – Ez egy nagyon jó mérkőzés volt, megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és hogy nincs ellenfelünk a bajnoki versenyben. Szeretnénk a hátralévő mérkőzéseket hibátlanul lehozni, és a legvégén a bajnoki címnek együtt örülni.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 1-4 (0-2)

Gólszerzők: Rábl (40.), illetve Lódi (5., 14.), Juanra (25.), Fabio (37.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik