Futsal

Miről dönt a rangadó?

Ismét összecsap a kupa-címvédő Berettyóújfalu és a bajnok Rába ETO a teremlabdarúgó NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este rendezik a rangadók rangadóját a teremlabdarúgó élvonal alapszakaszában. A 16. fordulóból elhalasztott meccsen a Magyar Kupa-címvédő Mezei-Vill FC Berettyóújfalu a bajnokcsapatot, a jelenlegi sorozatban is listavezető Rába ETO-t fogadja.

A meccsre a győriek két találkozóval készültek, előbb Pozsonyban a szlovák válogatottat győzték le 7-4-re, majd a MAFC otthonában diadalmaskodtak 10-4-re, bajnoki mérkőzésen. Az MVFC az elmúlt napokban szintén két találkozót játszott. A bajnokságban 7-2-re nyert Csömörön, aztán a Ferencváros otthonában győzött 8-0-ra, kupameccsen – írja a berettyohir.hu.

Várhatóan mindkét gárda a legjobb összeállításban léphet pályára, és bár a játékerőt tekintve a vendégek felé billen a mérleg nyelve, a hajdúságiak szeptemberben már bizonyították Győrben, hogy nem mindig az esélyesebb nyer, hiszen akkor óriási meglepetésre 4-3-ra győztek a nagy rivális otthonában.

Trencsényi János, az MVFC legrutinosabb játékosa küzdelmes, kiélezett mérkőzésre számít, ahol a papírforma szerint nem az ő csapata az esélyes.

– Mindent meg fogunk tenni, hogy minél szorosabb meccset játszunk. A Győr biztosan vissza akar vágni az odahaza elszenvedett vereségért, mi pedig azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön – szögezte le a magyar válogatott alapembere. – Nagyon valószínű, hogy nem mi fogunk dominálni, hiszen az ellenfelünk nagyobb játékerőt képvisel, de ha a helyzeteinket jó százalékban sikerül értékesítenünk, akkor bármi megtörténhet. Számunkra rettentően fontos ez a találkozó, hiszen egy esetleges vereség esetén a vesztett pontokat tekintve már nyolc pont lesz a két csapat között, ami azt jelentené, hogy a bajnoki esélyeink jelentősen csökkennének. Egy győzelemmel viszont két pontra csökkenne a távolság, arról nem is beszélve, hogy a mögöttünk lévő csapatok még jobban leszakadnának… Egy biztos, ez a mérkőzés rangadó lesz a javából, a kilátogató közönség szerintem mindenképpen jól fog szórakozni.

Lódi Tamás, a Rába ETO kiváló játékosa elmondta, ez a találkozó a bajnoki cím szempontjából nem lesz döntő, ellenben egy igazi presztízsmeccs lesz, ahogyan korábban is.

– Három hét alatt felkészültünk a rangadóra. A Berettyóújfalu komoly játékerőt képvisel, és jól dolgozik – magyarázta klubja honlapján Marcos Angulo, a győriek vezetőedzője. – Otthonukban hét mérkőzésből kétszer sikerült legyőzniük minket, ezért nem szeretnék semmilyen meglepetést, hozni akarjuk ezt a győzelmet is, aminek segítségével közelebb kerülhetünk a bajnokság megnyeréséhez.

Hanninch Péter, a Rába ETO sportigazgatója úgy fogalmazott, hogy a mérkőzés a két csapat helyezését tekintve rangadónak számít. A győri csapat felkészült, s ha a játékosok koncentrációja megfelelő lesz, akkor győzelemmel térhetnek haza. Az egykori kiváló labdarúgó megjegyezte, sajnálatos tény, hogy ebben az ínséges időszakában, amikor a nagypályás magyar bajnokság szünetel, a televízió nem közvetíti a két teremcsapat vetélkedését.

Olvasói sztorik