Futsal

Gödöllői stílusgyakorlatok

Füzy Zsolt szerint nem könnyű ötvözni a szezon előtt egyesülő Bikák és a Vasas stílusát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának hatodik fordulójában a Colorspectrum Aramis otthonába látogatott a Gödöllői Bikák csapata. Legutóbb a tavaszi bajnoki idény bronzcsatájának utolsó, mindent eldöntő összecsapásán találkozott egymással élesben ezt a két együttes. Akkor a vendégek 3-2-re nyertek, most pedig még nagyobb különbségű gödöllői diadallal zárult a találkozó.

A helyenként parádés megoldásokkal előrukkoló Bikák már az első félidőben gondoskodtak arról, hogy a második húsz percben ne érje őket meglepetés. Ráadásul mindezt úgy tették meg, hogy az első találatot a hazaiak jegyezték. Ezt követően azonban André Béla, Fehér Krisztián jóvoltából, illetve Jenei Ottó duplája révén csak vendéggól született.

A térfélcserét követően nem sokkal szépített az Aramis, de Ughy Márk a 29. percben visszaállította a két csapat közti háromgólos különbséget, ami egyben az ütközet végeredményét is jelentette.

Hat forduló után a Gödöllői Bikák három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a negyedik helyen állnak a tabellán. Október 10-én, szerdán bekapcsolódnak a Magyar Kupa küzdelemsorozatába. A legjobb 16 közé jutásért az NB II Keleti-csoportjában szereplő SZTE EHÖK SE lesz az ellenfelük, a találkozót Algyőn játsszák.

Mint ismert, a szezon előtt úgy tűnt, a legutóbb bronzérmes gödöllői klub adminisztratív okok miatt nem indulhat a bajnokságban, ám a rajtot megelőzően fuzionált a Vasas 1988 Déli Futsal együttesével. Az angyalföldiektől érkező ifj. Füzy Zsolt is részese volt a budaörsi sikernek, s a Rangadó.hu érdeklődésére a siker titkáról, valamint a korábbi botlások okáról is mesélt.

– Hogyan fogadták annak idején az egyesülés hírét?
– A csapaton belül vegyes érzelmeink voltak, nekem tetszett az öltet, megpróbáltam a jó oldalát nézni – mesélte a 23 éves ifj. Füzy Zsolt. – Számomra egyedül a távolság volt nagy probléma, de csak heti két edzésünk van, így a nagypályát is tudom mellette csinálni. A társaság sem olyan rossz, jó játékosok vannak, ezért döntöttem amellett, hogy vállalom.

– Az eddigi szereplésük mennyibe tükrözi a várakozásokat?
– Nem azt mondom, hogy maximálisan elégedett vagyok, de a helyzethez, meg ahhoz képest, hogy két csapat egyesült, jól teljesítünk. Eleinte nehezen találtuk azt a játékstílust, amivel ütőképesek lennénk a két társaságot ötvözve. A legutóbbi, budaörsi meccsen azonban már külön voltak a sorok, ezért is nyertünk. Hamar kaptunk egy gólt, s ha rohanni nem is kellett az eredmény után, de úgy mindig nehezebb. Fel tudtunk állni, és viszonylag jó játékkal képesek voltunk meglepni az Aramist. Szerintem nem számítottak erre, végig kézben tartottuk a meccset.

– A legjobb négy közé odaérhetnek tavasszal?
– Szerintem biztosan, sőt ha beérik a munka, remélem, hogy a harmadik helyre jók leszünk!

Olvasói sztorik