Futsal

Kegyelemdöfés a kapustól

Gödöllői Bikák teremlabdarúgói hazai pályán nem bírtak az Admiral-Haladás VSE csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három meccs, három különböző végeredmény. Ez volt a mérlege a Gödöllői Bikáknak a szombathelyiek elleni összecsapás előtt. A kérdés pedig: a gödöllői győzelmek, a döntetlenek, vagy a vereségek száma duplázódik meg?

Az előző fordulóban a vendégek az újonc Veszprémet verték 6-4-re, a hazaiak pedig Szegeden vesztettek 5-2-re. Adódott tehát a feladat a Gödöllő-Vasas vegyes csapat számára: begyűjteni az első hazai sikert. Nem jött össze…

Biczi Gábor negyedik percben elért vezetőgólja után kevesen számíthattak arra, hogy a találkozó folyamán ekkor volt utoljára előnyben a gödöllői gárda. A játék képe alapján azonban ez cseppet sem tűnt meglepőnek, hiszen a házigazdák szinte teljesen átengedték a kezdeményezést a szombathelyieknek, akik a szünetig egyenlítettek – tudósít a Gödöllői Hírek.

Mivel a Bikák tanácstalan támadójátéka és hézagos védekezése a folytatásra is jellemző maradt, borítékolható volt, hogy a vasiak előbb-utóbb kihasználnak egy lehetőséget. Ez a 22. percben következett be, ám nem sokkal később egy szögletrúgást követően, a cserepadról pályára settenkedő Nagy Rolandra nem maradt ember. A fiatal játékos jól mérte fel a szituációt, és a 26. percben 2-2-re módosította az állást.

Ez idő tájt még akadt remény arra, hogy a házigazdák rátérjenek a győzelemhez vezető útra. Csakhogy a Haladás játékosai kétszer is szétzilálták a gödöllői védelmet, és a 33. percben már 4-2-re vezettek. A Bikáknak kapóra jött egy szombathelyi kiállítás: az öt a három mezőnyjátékossal szembeni felállás során Ughy Márk egygólosra csökkentette a hátrányt.

A Gödöllő ezt követően is bízott a vészkapus-rendszer hatékonyságában, de a 39. percben, egy elpasszolt labda után a vendégek éber kapusa a saját hatosán belülről átrúgta a pálya felett a játékszert, ami a gödöllői kapuban landolt. Ughy ugyan két másodperccel a lefújás előtt még szépített, de ezzel már nem tudta meggátolni csapata fájó vereségét.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz

5. forduló

1. FC Veszprém – Colorspectrum Aramis 0-1 (0-1)

Gólszerző: Roni (17.)

DEAC Armada Futsal Club – MAFC-BME-Docler Akadémia 7-2 (3-1)

Gólszerzők: Sánta (12., 25.), Nagy I. (18., 19.), Kövér (23.), Berecz (29.), Szalánczi (30.), illetve Öreglaki (2.), Kertész (24.)

Üllő FC Cső-Montage – Újszegedi TC 4-5 (2-1)

Gólszerzők: Szalay (8.), Simon Zs. (11., 34.), Lantos (25.), illetve Polczer (18.), Tóth A. (29., 37.), Dürgő (30., 38.)

Gödöllői Bikák – Admiral-Haladás VSE 4-5 (1-1)

Gólszerzők: Biczi (4.), Nagy R. (26.), Ughy (36., 40.), illetve Halmos (13., 28.), Horváth P. (22.), Egle (33.), Németh K. (39.)

Pénteken játszották: Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-4 (0-4)

A 10. fordulóból előrehozott mérkőzés

Rába ETO – Rubeola FC Csömör 10-0 (8-0)

Gólszerzők: Al-Ioani (2., 20., 27.), Martins (3., 8.), Harnisch (12., 20., 24.), Fabio (13.), Tvaruska (öngól 17.)

Olvasói sztorik