Futsal

Ötperces Bika-henger

A Gödöllő hazai pályán 4-2-re nyert a Rubeola FC-Csömör ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának első fordulójából elhalasztott meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus 27-én, a mérkőzés eredeti időpontjában még teremgondokkal küzdött a gödöllői együttes, így csak most, öt héttel később pótolták a mérkőzést. A szomszédvárak rangadóját a vendég csömöriek várták kedvezőbb pozícióból, a házigazdákat azonban fűtötte a vágy, hogy megszakítsák három találkozó óta tartó nyeretlenségi szériájukat, és – nem mellékesen – megszerezzék első hazai sikerüket a bajnokságban – írja a Gödöllői Hírek.

Nyíltsisakos küzdelem és feszültség. Ez végig jellemző volt az összecsapásra, de a 17. percig csak elvétve kerültek komoly helyzetbe a csapatok. Ugyanakkor mindkét oldalon jócskán gyűltek a szabálytalanságokért járó hibapontok. A kritikus, ötös határt a csömöriek lépték át, így a gödöllőiek egymás után kétszer is tízméteres büntetőhöz jutottak. Miután egyiket sem értékesítették (előbb Nagy Roland, majd Biczi Gábor hibázott), a vendégek a 18. percben, egy kontratámadás végén betaláltak.

Úgy tűnt, hogy a második félidőre sem nyugszik meg a játékvezetők ítéleteit rendre túlzott hevességgel megkérdőjelező hazai társulat. Nem így történt: a Bikák elkezdtek a játékkal törődni. Ennek a 25. percben meglett az eredménye, hiszen Biczi egyenlített. Kisvártatva a nagy kedvvel játszó Vidák Balázs jobb oldali beadásába az egyik csömöri játékos piszkált bele öngólt érően, bő egy perc múlva pedig Lovrencsics Balázs mattolta a vendégek hátsó alakzatát. A gödöllői henger a harmincadik percben zárult, amikor Vidák bombázott a látogatók kapujának jobb felső sarkába. A sokkból lassan magukhoz tért vizitálók öt perccel a lefújás előtt még szépítettek, de közelebb már nem jutottak a megérdemelten diadalmaskodó Gödöllői Bikákhoz (4-2).

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Gödöllői Bikák – Rubeola FC-Csömör 4-2 (0-1)

Gólszerzők: Biczi (26), Simon P. (öngól 28.), Lovrencsics B. (29.), Vidák (31.), illetve Érsek (19., 36.)

Olvasói sztorik